Azjatyckie koperty z warzywami i rybą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Azjatyckie koperty z warzywami i rybą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

26

heart
300 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

159 osób wydrukowało

Pobierz pdf

257 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

200 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżeczki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię, marchew, ogórka i rybę pokrój w cienkie paseczki i wymieszaj z posiekaną kolendrą, czosnkiem i papryczką.

Azjatyckie koperty z warzywami i rybą - Krok 1

Krok 2

Płaty papieru ryżowego namocz na chwilę w ciepłej wodzie. Na papierze układaj małe porcje warzyw i ryby i zwijaj w koperty.

Azjatyckie koperty z warzywami i rybą - Krok 2

Krok 3

Rożki gotuj na parze pod przykryciem przez 15 minut.

Azjatyckie koperty z warzywami i rybą - Krok 3

Krok 4

Aby przyrządzić sos, wymieszaj w rondelku Fix Knorr z 300 mililitrami wody. Zagotuj i podawaj do dania.

Azjatyckie koperty z warzywami i rybą - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Alicja Maz

    Alicja Maz , 07.09.2017

    zjadłabym

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Azjatyckie koperty z warzywami i rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Azjatyckie koperty z warzywami i rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Azjatyckie koperty z warzywami i rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Azjatyckie koperty z warzywami i rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Azjatyckie koperty z warzywami i rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Azjatyckie koperty z warzywami i rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Azjatyckie koperty z warzywami i rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Azjatyckie koperty z warzywami i rybą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Azjatyckie koperty z warzywami i rybąAzjatyckie koperty z warzywami i rybą

Cukinię, marchew, ogórka i rybę pokrój w cienkie paseczki i wymieszaj z posiekaną kolendrą, czosnkiem i papryczką.