Słodkie koperty

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

94 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

170 gramów

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 sztuka

1 szczypta

50 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce wymieszaj mikserem mąkę, wodę, mleko, jajka i szczyptę soli. Kasię rozpuść w rondelku i przestudź. Wlej do ciasta naleśnikowego i ponownie wymieszaj mikserem.

Krok 2

Na dużą rozgrzaną patelnię wlewaj cienką warstwę ciasta. Gdy naleśnik z jednej strony się upiecze, przełóż go na drugą stronę i dopiecz.

Krok 3

Każdy naleśnik posmaruj serkiem waniliowym i złóż w kopertę.

Krok 4

Spód talerza polej sosem malinowym i wyłóż na niego naleśnikowe koperty.

Krok 5

Deser podawaj z lodami Carte d’Or Cherry Liqueur.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodkie koperty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodkie koperty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodkie koperty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodkie koperty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodkie koperty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodkie koperty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodkie koperty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ciasto naleśnikowe
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej