Soczysty kurczak Tandoori przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Soczysty kurczak Tandoori

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 sztuka

5 łyżek

2 łyżki

5 łyżek

1 opakowanie

null gramów

80 mililitrów

4 sztuki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyść z błon, następnie rozbij lekko tłuczkiem tak aby miało grubość nie większą niż 2cm.

Krok 2

Przygotuj marynatę: w misce połącz oliwę z oliwek, jogurt, ketchup, bardzo drobno posiekaną papryczkę chilli oraz czosnek, koncentrat pomidorowy, curry, garam masalę, kumin i przyprawy z opakowania Fix Knorr

Krok 3

Gotowe piersi z kurczaka zamarynuj i odstaw na 10 minut.

Krok 4

Teraz nałóż po jednej piersi wraz z marynatą do torebki pergaminowej z opakowania Fix Knorr.

Krok 5

Zamknij szczelnie torebki i połóż płasko na patelni. Patelnię przykryj i smaż na średnio rozgrzanym ogniu przez ok. 5-6 minut z każdej strony. Podawaj z ugotowanym na sypko ryżem oraz powstałym podczas smażenia sosem. Na końcu posyp całą potrawę świeżo posiekaną kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczysty kurczak Tandoori - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczysty kurczak Tandoori - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczysty kurczak Tandoori - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczysty kurczak Tandoori - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczysty kurczak Tandoori - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczysty kurczak Tandoori - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczysty kurczak Tandoori - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczysty kurczak Tandoori - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej