Starobawarski gulasz przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Starobawarski gulasz

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

700 gramów

4 sztuki

250 mililitrów

150 mililitrów

100 mililitrów

1.5 łyżki

3 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj dokładnie, osusz czystą ściereczką i pokrój w grubą kostkę. Obtocz w mące każdy kawałek i podsmaż na smalcu do momentu przyrumienienia.

Krok 2

W rondlu, w którym będziesz przyrządzać Starobawarski gulasz rozpuść masło. Cebulę obierz i posiekaj w drobną kosteczkę. Zeszklij, nie rumień.

Krok 3

Dodaj przecier pomidorowy i mięso razem z tłuszczem z patelni. Podsmaż jeszcze chwilkę i zalej bulionem wymieszanym z piwem. Duś aż mięso będzie miękkie i będzie rozpływać się w ustach. Dopraw do smaku i zagęść śmietaną wymieszaną z mąką.

Krok 4

Zanim wlejesz śmietanę do gulaszu, rozmieszaj ją z odrobiną bulionu z mięsa, unikniesz wtedy powstania grudek. Zagotuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Starobawarski gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Starobawarski gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Starobawarski gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Starobawarski gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Starobawarski gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Starobawarski gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Starobawarski gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Starobawarski gulasz - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Risotto szafranowe
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej