
Składniki
700 gramów
4 sztuki
250 mililitrów
150 mililitrów
100 mililitrów
1.5 łyżki
3 łyżki
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj dokładnie, osusz czystą ściereczką i pokrój w grubą kostkę. Obtocz w mące każdy kawałek i podsmaż na smalcu do momentu przyrumienienia.
Krok 2
W rondlu, w którym będziesz przyrządzać Starobawarski gulasz rozpuść masło. Cebulę obierz i posiekaj w drobną kosteczkę. Zeszklij, nie rumień.
Krok 3
Dodaj przecier pomidorowy i mięso razem z tłuszczem z patelni. Podsmaż jeszcze chwilkę i zalej bulionem wymieszanym z piwem. Duś aż mięso będzie miękkie i będzie rozpływać się w ustach. Dopraw do smaku i zagęść śmietaną wymieszaną z mąką.
Krok 4
Zanim wlejesz śmietanę do gulaszu, rozmieszaj ją z odrobiną bulionu z mięsa, unikniesz wtedy powstania grudek. Zagotuj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej