Szaszłyki z tuńczyka, łososia i krewetki video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z tuńczyka, łososia i krewetki - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
26 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

300 gramów

300 gramów

1 opakowanie

500 gramów

10 sztuk

1 sztuka

50 gramów

50 gramów

50 gramów

10 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zioła posiekaj i połącz z oliwą z oliwek, marynatą Knorr i sokiem z cytryny. Marynatę podziel na dwie części.

Szaszłyki z tuńczyka, łososia i krewetki - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Rybę umyj, osusz, usuń ości i pokrój w kostkę 1,5 cm na 1,5 cm. Tak przygotowaną rybę połącz z krewetkami i częścią marynaty, a następnie odstaw na bok.

Szaszłyki z tuńczyka, łososia i krewetki - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Cebulkę obierz, sparz w gotującej się wodzie (lub upiecz w piekarniku) i przekrój na pół.

Szaszłyki z tuńczyka, łososia i krewetki - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Na patyk nadziewaj kawałek ryby, pomidor, cebulkę. Sekwencję powtórz trzy razy.

Szaszłyki z tuńczyka, łososia i krewetki - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Szaszłyk obsmaż na grillu z dwóch stron, ułóż w odpowiednich naczyniach i polej łyżką pozostałej marynaty.

Szaszłyki z tuńczyka, łososia i krewetki - VIDEO - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z tuńczyka, łososia i krewetki - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z tuńczyka, łososia i krewetki - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z tuńczyka, łososia i krewetki - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z tuńczyka, łososia i krewetki - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z tuńczyka, łososia i krewetki - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z tuńczyka, łososia i krewetki - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z tuńczyka, łososia i krewetki - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z tuńczyka, łososia i krewetki - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej