Tofu smażone z ryżem brązowym, puree z dyni i surówka z sałaty i kefiru

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

5

50 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

55 osób wydrukowało

Pobierz pdf

139 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

160 gramów

1 sztuka

1 szczypta

surówka:

2 opakowania

80 gramów

1 sztuka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj ryż według przepisu na opakowaniu.

Tofu smażone z ryżem brązowym, puree z dyni i surówka z sałaty i kefiru - Krok 1

Krok 2

Tofu usmaż na łyżce oleju. Pokrój w drobną kostkę.

Tofu smażone z ryżem brązowym, puree z dyni i surówka z sałaty i kefiru - Krok 2

Krok 3

Dynię upiecz w piekarniku. Następnie zblenduj ją na gładką masę. Do całości dodaj kurkumę (do smaku) oraz Florę ProActiv o smaku masła i całość dokładnie wymieszaj. Do puree dodajkawałki usmażonego tofu.

Tofu smażone z ryżem brązowym, puree z dyni i surówka z sałaty i kefiru - Krok 3

Krok 4

Wymieszaj umytą sałatę z kefirem i posyp kiełkami brokułów.

Tofu smażone z ryżem brązowym, puree z dyni i surówka z sałaty i kefiru - Krok 4
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, wapnia, fosforu, magnezu, żelaza, miedzi, manganu, witamin: A, E, B1, B2, B6 i kwasu foliowego.

0

Opinie o przepisie

Flora ProActiv o smaku masła

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Flora ProActiv o smaku masła

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej