Torcik dla Mamy

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

105 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

68 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

150 gramów

300 gramów

100 gramów

100 gramów

100 gramów

5 sztuk

2 łyżeczki

1 opakowanie

dekoracja:

2 opakowania

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czekoladę połam i rozpuść na parze. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Miękką Kasię zmiksuj z cukrem i cukrem waniliowym, dodając po 1 żółtku, a następnie przestudzoną czekoladę i mąkę. Białka ubij, delikatnie wymieszaj z masą czekoladową.

Krok 2

Masę wyłóż do wysmarowanej Kasią tortownicy i piecz ok. 40 min. w 180 st. C.

Krok 3

Upieczone ciasto wyjmij z tortownicy i obróć do góry dnem. Gdy wystygnie, przekrój na 2 części.

Krok 4

Jedną posmaruj konfiturą, a następnie przykryj ją drugą częścią.

Krok 5

Polewę rozpuść w kąpieli wodnej i polej nią ostudzone ciasto. Boki obsyp kolorową posypką.

Krok 6

Na wierzchu zrób cukrowymi pisakami napis i kontur kwiatka. Płatki posmaruj miodem i wysyp kolorowymi posypkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Torcik dla Mamy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Torcik dla Mamy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Torcik dla Mamy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Torcik dla Mamy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Torcik dla Mamy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Torcik dla Mamy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Torcik dla Mamy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej