Torcik krakersowy

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

5

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

144 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

87 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 opakowania

0.5 opakowania

0.5 szklanki

masa 1:

2.5 szklanki

2 opakowania

5 łyżek

1 opakowanie

masa 2:

1 opakowanie

masa 3:

750 mililitrów

2 łyżki

3 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na dnie blaszki (ok. 30x20 cm) ułożyć warstwę krakersów. Skropić obficie rumem.

Krok 2

Masa 1: na mleku ugotować budyń, dodać cukier, jak ostygnie utrzeć z Kasią. Wyłożyć na krakersy, a następnie masę budyniową przykryć drugą warstwą krakersów i również skropić rumem.

Krok 3

Następnie na krakersy wyłożyć masę 2 karmelową, jest dosyć gęsta, więc proponuję wykładać małymi porcjami i na koniec równomiernie rozsmarować. Karmel również przykryć warstwą krakerów, które trzeba skropić rumem.

Krok 4

Masa 3: Śmietankę wymieszać z cukrem, ubić, dodać śmietan-fixy, jak już będzie super sztywna wyłożyć na ostatnią warstwę krakersów, posypać startą czekoladą, włożyć do lodówki na dobę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Torcik krakersowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Torcik krakersowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Torcik krakersowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Torcik krakersowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Torcik krakersowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Torcik krakersowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Torcik krakersowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
ciasto snikers
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej