Tort borówkowy

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

20 dekagramów

10 dekagramów

2 łyżeczki

0.5 litra

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ubijać z 4 łyżkami wrzącej wody, aż zwielokrotnią swoją objętość.

Krok 2

Powoli dodawać cukier.

Krok 3

Teraz delikatnie dodawać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszać "rózgą".

Krok 4

Wylać na wyłożoną papierem tortownicę.

Krok 5

Piec w nagrzanym do 220 stopni piekarniku przez ok. 30 minut (sprawdzić patyczkiem).

Krok 6

Śmietanę ubić na sztywno, powoli dodawać wcześniej przygotowaną tężejącą galaretkę.

Krok 7

Wyłożyć na przekrojony biszkopt, ozdobić borówkami (amerykańskimi).

Krok 8

Zalać samą galaretką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort borówkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort borówkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort borówkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort borówkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort borówkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort borówkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort borówkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej