Tort lodowy ze świeżymi owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tort lodowy ze świeżymi owocami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
90 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżeczka

75 gramów

100 mililitrów

8 sztuk

25 gramów

200 gramów

50 gramów

8 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Roztop masło w rondelku na małym ogniu. Następnie wymieszaj je w dużej misce z pokruszonymi herbatnikami i cynamonem.

Krok 2

Przygotuj formę do pieczenia o bokach około 20 cm i wyłóż ją pergaminem.

Krok 3

Włóż mieszankę do formy, a następnie wstaw ją do lodówki na 20 minut.

Krok 4

Nałóż lody waniliowe Carte d'Or na ciasto z herbatników. Następnie ponownie włóż całość do zamrażarki na 20 minut.

Krok 5

Na lodach ułóż plasterki owoców. Borówki amerykańskie umieść w środku placka.

Krok 6

Podgrzej dżem morelowy na małej patelni i posmaruj nim placek. Deser udekoruj bitą śmietaną. Podawaj zaraz po przygotowaniu.

przepisy.pl

Dobra rada:

Okazja: Słodkie chwile orzeźwienia

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort lodowy ze świeżymi owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort lodowy ze świeżymi owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort lodowy ze świeżymi owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort lodowy ze świeżymi owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort lodowy ze świeżymi owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort lodowy ze świeżymi owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort lodowy ze świeżymi owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tort lodowy ze świeżymi owocami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Peklowany schab w galarecie
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

trudne

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej