
Składniki
2 sztuki
1 łyżeczka
75 gramów
100 mililitrów
8 sztuk
25 gramów
200 gramów
50 gramów
8 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Roztop masło w rondelku na małym ogniu. Następnie wymieszaj je w dużej misce z pokruszonymi herbatnikami i cynamonem.
Krok 2
Przygotuj formę do pieczenia o bokach około 20 cm i wyłóż ją pergaminem.
Krok 3
Włóż mieszankę do formy, a następnie wstaw ją do lodówki na 20 minut.
Krok 4
Nałóż lody waniliowe Carte d'Or na ciasto z herbatników. Następnie ponownie włóż całość do zamrażarki na 20 minut.
Krok 5
Na lodach ułóż plasterki owoców. Borówki amerykańskie umieść w środku placka.
Krok 6
Podgrzej dżem morelowy na małej patelni i posmaruj nim placek. Deser udekoruj bitą śmietaną. Podawaj zaraz po przygotowaniu.

Dobra rada:
Okazja: Słodkie chwile orzeźwienia
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej