Tort z malinami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

22

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

6 łyżek

10 sztuk

2 szklanki

1 szklanka

1 szklanka

2 łyżeczki

1.5 litra

2 łyżki

1 kilogram

2 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Wokół tortu układamy rurki i związujemy wstążką. ŻYCZĘ SMACZNEGO!

Krok 3

Na wierzch tortu ubijamy 0,5l śmietany z cukrem pudrem i fiksami, smarujemy cały tort i układamy maliny-zalewamy galaretką.

Krok 4

Na śmietanę wkładamy trochę malin. Tak przekładamy wszystkie krążki.

Krok 5

Następnie wszystko wymieszać i wylać na okrągłą formę. Upieczone, ostudzone biszkopty przecinamy i przekładamy uprzednio ubitą śmietaną (1l) z żelatyną i cukrem pudrem.

Krok 6

Przez sito przesiać 0,5 szkl. mąki ziemniaczanej, 0,5 szkl. mąki zwykłej z łyżeczką proszku do pieczenia.

Krok 7

Upiec 2 biszkopty; składniki na biszkopt : Ubić na parze 5 jajek z 6 łyżkami wody i z 1 szkl. cukru.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Torcik mango
czas przygotowania
- min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej