Serek wiejski z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta 2000 kalorii

50 przepisów - 10 dni

Serek wiejski z warzywami

i płatkami owsianymi

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

25

heart
516 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

197 osób wydrukowało

Pobierz pdf

575 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

2 sztuki

2 sztuki

4 łyżki

4 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Warzywa umyj i pokrój na drobne kawałki.

Serek wiejski z warzywami - Krok 1

Krok 2

Dodaj do warzyw serek, płatki i całość posyp przyprawą. Dokładnie wymieszaj i na wierzch połóż kiełki fasoli mung. Na deser zjedz winogrona.

Serek wiejski z warzywami - Krok 2
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, witamin: A, C, B2, B12, B6, witaminy E i kwasu foliowego, wapnia, miedzi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serek wiejski z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serek wiejski z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serek wiejski z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serek wiejski z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serek wiejski z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serek wiejski z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serek wiejski z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Serek wiejski z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Roladki z szynki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Serek wiejski z warzywamiSerek wiejski z warzywami

Nie wiesz, co przygotować na podwieczorek? Ważne dla Ciebie jest to, aby przekąskę zrobić łatwo i szybko? Na te pytania jest jedna odpowiedź - przyrządź znakomity serek ziarnisty z warzywami i płatkami owsianymi. Lekko, pożywnie i co najważniejsze - smacznie!

Dla kogo? To wyjątkowo prosty przepis na smaczny podwieczorek dla każdego. Bez problemu zrobisz go w domu, w pracy lub w podróży. Wystarczy Ci tylko kilka prostych składników: serek, pokrojone warzywa, płatki owsiane – i gotowe!

Na zdrowie! Podwieczorek dostarczy do organizmu moc witamin z grupy B: B2 (0,7 mg, czyli 0,7% RWS), B6 (07, czyli 50% RWS), które pomagają w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych.

Czy wiesz, że? Serek ziarnisty to bardzo popularna i powszechnie dostępna forma nabiału. Inaczej określa się go serkiem wiejskim lub cottage cheese. Charakteryzuje się delikatnym smakiem i ziarnistą konsystencją.