Walentynkowy specjał

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 mililitrów

1 sztuka

4 łyżki

2 łyżki

1 szklanka

1

1

1

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Zaczynamy od: Zagotowania śmietany z cukrem waniliowym i połową cukru.

Krok 3

Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody, gdy napęcznieje odcisnąć.

Krok 4

Namoczoną żelatynę przełożyć do gorącej śmietany, dalej podgrzewając mieszać, aż całkowicie się rozpuści.

Krok 5

Ostudzić.

Krok 6

Przygotować dwie foremki w kształcie serduszek, opłukać wodą i napełnić przygotowaną masą.

Krok 7

Wstawić na kilka godzin do lodówki.

Krok 8

Dekoracja: Maliny podlać winem i dodać resztę cukru, gotować na małym ogniu, aż odparuje prawie cały płyn.

Krok 9

Ostudzić i przetrzeć przez sito.

Krok 10

Przed podaniem: Stężały deser wyjąć z foremek, ozdobić sosem, 3 malinkami, cukrem pudrem i skórką pomarańczową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Walentynkowy specjał - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Walentynkowy specjał - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Walentynkowy specjał - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Walentynkowy specjał - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Walentynkowy specjał - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Walentynkowy specjał - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Walentynkowy specjał - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej