Węgierska zupa z miasta Szeged - VIDEO
łatwe
905 osób zapisało
Składniki
200 gramów
200 gramów
1 opakowanie
800 mililitrów
2 sztuki
100 gramów
1 łyżka
1 sztuka
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w kostkę o wielkości 1 cm. Cebulę i słoninę pokrój w drobną kosteczkę.

Krok 2
Słoninę smaż w garnku. Pod koniec dodaj pokrojoną cebulę, słodką i ostrą paprykę oraz czosnek. Wszystko razem smaż około 5 minut.

Krok 3
Dodaj mięso. Smaż chwilę, a następnie dołóż zupę Knorr i kiszoną kapustę.

Krok 4
Całość zalej 800 ml zimnej wody. Zupę gotuj, aż mięso będzie zupełnie miękkie, czyli około 30 minut. Podawaj z gęstą śmietaną i majerankiem.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Węgierska zupa gulaszowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Węgierska zupa z miasta Szeged - VIDEO
Dania węgierskie kojarzą się z pikantnym smakiem. Są też syte, więc można się nimi najeść. Jeśli lubisz gulasz rodem z Węgier, polubisz i gulaszową zupę węgierską. Ten przepis to sposób na kulinarny sukces!
Dla kogo?
Coś dla fanów sycących, treściwych zup. Lubisz kapustę kiszoną, ale kapuśniak już Ci się znudził? Tutaj kapusta gra ważną rolę, więc musisz spróbować!
Na jaką okazję?
Przepis na zupę węgierską to wartościowy obiad na każdy dzień. Nie potrzeba specjalnych okazji!
Czy wiesz, że?
Ostra papryka wzmacnia smak potraw i nadaje im charakteru. Węgrzy ją uwielbiają!
Dla urozmaicenia:
Do zupy węgierskiej możesz dodać niedużą czerwoną paprykę, pokrojoną w kostkę. Smak będzie jeszcze ciekawszy.


































