Wielkanocny Baranek

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1.5 szklanki

5 sztuk

2 szklanki

6 łyżek

2 opakowania

1 łyżka

7 łyżek

1 opakowanie

1

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię utrzeć z cukrem i jajkami.

Krok 2

Dodać pozostałe składniki i na koniec ubitą pianę z białek. Utrzeć na gładką masę.

Krok 3

Przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką krupczatką foremki.

Krok 4

Piec ok. 30 minut w temperaturze ok. 160 stopni.

Krok 5

Po upieczeniu pozostawić do wystygnięcia.

Krok 6

Posypać cukrem pudrem. Z podanego przepisu wyjdą 3 Baranki :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wielkanocny Baranek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wielkanocny Baranek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wielkanocny Baranek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wielkanocny Baranek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wielkanocny Baranek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wielkanocny Baranek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wielkanocny Baranek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej