
Składniki
1 opakowanie
1 łyżeczka
2 pęczki
10 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
4 łyżki
4 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na rozgrzanej oliwie przesmaż czosnek oraz cebulę. Pomidory pokrój w paski i dodaj wraz ze szpinakiem na patelnię.
Krok 2
Farsz dopraw do smaku przyprawą włoską.
Krok 3
Płat ciasta rozłóż. Wyłóż farsz i zwiń jak roladę.
Krok 4
Zwinięte ciasto pokrój w 2 cm grubości plastry. Ułóż je na blasze wyłożonej pergaminem.
Krok 5
Rozłożone ciastka posmaruj rozkłóconym jajkiem i posyp serem. Blachę wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 25 minut. Podawaj na ciepło lub zimno.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej