Włoskie ciastka z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoskie ciastka z warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

73

heart
872 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1056 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1377 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 łyżeczka

2 pęczki

10 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

4 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzanej oliwie przesmaż czosnek oraz cebulę. Pomidory pokrój w paski i dodaj wraz ze szpinakiem na patelnię.

Krok 2

Farsz dopraw do smaku przyprawą włoską.

Krok 3

Płat ciasta rozłóż. Wyłóż farsz i zwiń jak roladę.

Krok 4

Zwinięte ciasto pokrój w 2 cm grubości plastry. Ułóż je na blasze wyłożonej pergaminem.

Krok 5

Rozłożone ciastka posmaruj rozkłóconym jajkiem i posyp serem. Blachę wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 25 minut. Podawaj na ciepło lub zimno.

przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

2

Opinie o przepisie

  • Katarzyna Kozakiewicz

    Katarzyna Kozakiewicz , 18.05.2020

    bardzo smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Jakubowska

    Dorota Jakubowska , 02.04.2017

    zrobiłam, szybkie i proste ☺ czy smaczne? nie wiem, nie zdążyłam spróbować bo wszystko zjedli

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoskie ciastka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoskie ciastka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoskie ciastka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoskie ciastka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoskie ciastka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoskie ciastka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoskie ciastka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoskie ciastka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej