Włoskie ciasteczka z mąką kukurydzianą

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

57 osób wydrukowało

Pobierz pdf

46 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

230 gramów

230 gramów

1 szklanka

1 szczypta

150 gramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misie miksera ucierać Kasię do puszystości, przez około 2 minuty. Dodać cukier i ucierać. Dodawać kolejno jajko i żółtko, cały czas ucierając dodać cukier waniliowy. Dodać obie mąki i wymieszać.

Krok 2

Powstałą masę przełożyć do rękawa cukierniczego z nasadką w kształcie gwiazdki i wyciskać na blachę (wyłożoną papierem do pieczenia) ciastka w kształcie kwiatków.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoskie ciasteczka z mąką kukurydzianą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoskie ciasteczka z mąką kukurydzianą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoskie ciasteczka z mąką kukurydzianą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoskie ciasteczka z mąką kukurydzianą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoskie ciasteczka z mąką kukurydzianą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoskie ciasteczka z mąką kukurydzianą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoskie ciasteczka z mąką kukurydzianą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Smażone pierożki
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej