Wołowina w marynacie pikantnej (meksykańskiej) - VIDEO
łatwe
61 osób zapisało
Składniki
600 gramów
1 sztuka
1 sztuka
50 mililitrów
1 łyżeczka
10 mililitrów
2 sztuki
1 pęczek
0.25 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W misce, w której finalnie będziesz marynować mięso, rozmieszaj oliwę z kostką rosołową Knorr, sokiem z limonki, sosem worcester, posiekanym czosnkiem, chili i posiekaną natką kolendry.

Krok 2
Powstałą marynatą natrzyj porządnie powierzchnię mięsa i pozostaw na co najmniej kilka godzin w chłodnym miejscu.

Krok 3
Tak przygotowane mięso grilluj ok. 15 minut.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej