• ZALOGUJ SIĘ
  • DODAJ PRZEPIS
przepisy.pl
Przepisy.pl
  • Przepisy
    • Dania i przekąski
      Dania głównePrzetworyDania mączneJednogarnkoweKanapkiKrokietyMakaronyNaleśnikiPizzePrzystawkiSałatki
      SosyStreet foodSurówkiZapiekankiZupy
    • Ciasta
      Babka piaskowaBezy BiszkoptyCiasta bez pieczeniaCiasta bezglutenoweCiasta czekoladoweCiasta drożdżoweCiasta francuskieCiasta parzoneCiasta ucieraneCiasta z galaretką
      Ciasta z krememCiasta z lodamiCiasta z makiemCiasta z owocamiCiasta z warzywamiCiasteczkaDla dzieciGofryKruche ciastaMuffinki i babeczkiPierniczki
      PiernikiPączki, oponki, donatySernikiTortyMoje Ciasto
    • Lody i napoje
      Ciasta z lodamiDesery lodoweKreatywne desery lodoweLody dla dzieciNapoje ciepłeNapoje zimne
    • Składniki
      BakalieCzekoladaGrzybyJajkaKaszaMięsoNabiałOwoceRybyWarzywa
    • WEGE
      Dania wegańskieDania wegetariańskie
    • Diety
      Bez laktozyDieta 1200 kaloriiDieta 1500 kaloriiDieta 2000 kaloriiDieta obniżająca cholesterol 1500 kcalDieta obniżająca cholesterol 2000 kcalZdrowe obiady
    • Okazje
      GrillPiknikSylwesterWigilia i ŚwiętaWielkanocKarnawałTłusty CzwartekWalentynki
    • Posiłek
      Dania do pracyŚniadanieObiadKolacjaPrzekąski
    • Na skróty
      Prosty przepisSzybkie przepisyTanie daniaPrzepisy z 3 składnikówPrzepisy z 4 składnikówPrzepisy z 5 składnikówInstagram
    • Popularne
      Najpopularniejsze CiastaNajpopularniejsze DaniaOstatnio dodane
    • Kuchnie świata
      Kuchnia Bliskiego WschoduKuchnia amerykańskaKuchnia bałkańskaKuchnia chińskaKuchnia francuskaKuchnia fusionKuchnia greckaKuchnia gruzińskaKuchnia hiszpańskaKuchnia indyjskaKuchnia koreańska
      Kuchnia meksykańskaKuchnia niemieckaKuchnia orientalnaKuchnia polska Kuchnia Północnej AfrykiKuchnia rosyjskaKuchnia śródziemnomorskaKuchnia tajskaKuchnia tureckaKuchnia węgierskaKuchnia włoska
    • Sposób przygotowania
      BlendowanieDuszenieGotowaniePieczenieSmażenie
  • Blog
    • Porady kulinarne
    • Świat przypraw
    • Videoporady
    • Zdrowe odżywianie
  • Magazyn
  • Społeczność
  • ZALOGUJ
  • POBIERZ
    E‐BOOK
  • MOJA KSIĄŻKA
    KULINARNA
Podobne
do tego przepisu
Chińskie sajgonki
Chińskie sajgonki
Wrapy klasyczne
Wrapy klasyczne
Ekspresowe faszerowane papryki z wędzonym serem
Ekspresowe faszerowane papryki z wędzonym serem
Łosoś saute z musem warzywnym
Łosoś saute z musem warzywnym
Walentynki ›Tłusty czwartek ›Street food ›Naleśniki ›
Podoba Ci się ten przepis?  
Wyślij składniki do frisco.pl
  • Przepisy.pl
  • Dania i przekąski
  • Dania główne
  • Zapiekane parówki

Zapiekane parówki

Autor: przepisy.pl
Zapiekane parówki
  • 30 minut30
  • Łatwe
  • 4 osoby4
114
Oceń przepis jako pierwszy
1592
22
WYDRUKUJ
1286 osób wydrukowało
ZAPISZ PDF
3116 osób zapisało
dla tego przepisu możesz zamówić składniki z dostawą do domu
Zamów składniki
Steruj gestem
Steruj głosem
Notatki
Składniki
  • parówki drobiowe dobrej jakości
    4 szt.
  • Rama Smaż jak szef kuchni, wariant maślany smak
    50 ml
  • Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
    1 opak.
  • szpinak
    300 g
  • cebula
    1 szt.
  • pomidorki koktajlowe
    10 szt.
  • jajko
    1 szt.
  • ciasto francuskie
    1 szt.
  • śmietana 12%
    200 ml
  • woda
    100 ml
  • Wyślij składniki
    Listonic
    E-mail
    Przygotowanie
  • Zapiekane parówki  – krok 1
    Krok 1
    Na rozgrzanym tłuszczu podsmaż pokrojona w kostkę cebulkę. Dodaj szpinak, całość smaż chwilę. Stwórz kremowo-serowy sos mieszając fix z 200 ml śmietany i 100 ml wody, a następnie dodaj go na patelnię.
  • Zapiekane parówki  – krok 2
    Krok 2
    Do jeszcze gorącego sosu dodaj przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Sos przelej do żaroodpornego naczynia i odstaw na bok do ostygnięcia.
  • Zapiekane parówki  – krok 3
    Krok 3
    Płaty ciasta francuskiego pokrój w 2 cm paski i obwiń nimi parówki i ułóż na wystudzonym sosie w żaroodpornym naczyniu, posmaruj je jajkiem.
  • Zapiekane parówki  – krok 4
    Krok 4
    Całość wstaw do nagrzanego do 200 °C piekarnika piecz przez około 15 minut .
  • WYDRUKUJ
    ZAPISZ PDF
    avatar

    W tym przepisie parówki możesz zastąpić piersią z kurczaka.

Tagi
obiad ze szpinakiemWARZYWADANIA GŁÓWNEPRZYSTAWKIZAPIEKANKISZYBKIE DANIASMAŻENIE BEZ PRYSKANIAPRZEKĄSKI NA KARNAWAŁNAJPOPULARNIEJSZE-DANIA
REKLAMA
Więcej przepisów z tym produktemRama Smaż jak szef kuchni, wariant maślany smakREKLAMARama Smaż jak szef kuchni, wariant maślany smakZobacz wszystkie
REKLAMA
REKLAMA
Więcej przepisów z tym produktemRama Smaż jak szef kuchni, wariant maślany smakREKLAMARama Smaż jak szef kuchni, wariant maślany smakZobacz wszystkie
REKLAMA
Komentarze (22)
avatar
Marlena ŻarskaOdpowiedz18.07.2018
pysznie
avatar
Natalia LewandowskaOdpowiedz18.03.2017
Pycha!
avatar
Filip Wiktor DanielskiOdpowiedz29.10.2016
Mam pytanie,co do kurczaka w podpowiedzi. czy surowy filet upiecze się w 20 minut,tak jak w przepisie parówki?
przepisy.plOdpowiedz24.10.2016
Pani Mario, wśród przepisów na serniki mamy również takie bez pieczonego spodu https://www.przepisy.pl/przepisy/szukaj/sernik/ Zachęcamy do wypróbowania :)
Maria WywiórskaOdpowiedz24.10.2016
potrzebuję przepis na sernik ale bez ciasta pomóżcie
Maciej RudnickiOdpowiedz25.09.2016
Miałem okazję spróbować kuchni Sławka. Więc Jego przepisy i wykony polecam w ciemno! m.r.
Mariusz ZiemirowskiOdpowiedz10.09.2016
Dobra parówka to jaka? Może ta reklamowana przez Geslerkę? Ani pies się nie czepia tego, tylko woli swoją karmę :D
Sławomir BałaOdpowiedz10.09.2016
poprostu nie jadlłeś dobrej parówki i tyle .
Mariusz ZiemirowskiOdpowiedz10.09.2016
Jak można pisać, że parówka dobrze smakuje? Przecież to papka z odpadów.
Asia HawrylewiczOdpowiedz9.09.2016
niam
Monika MarciniakOdpowiedz9.08.2016
Mniam
Konrad RadoslawOdpowiedz9.08.2016
Nice.
Jolanta LibowskaOdpowiedz9.08.2016
robie takie
Dawid KazanieckiOdpowiedz14.06.2016
Bardzo apetycznie wygląda, tak samo smakuje i jest bardziej syte niż mogłoby się wydawać.
avatar
Bożena GidaszewskaOdpowiedz8.05.2016
apetycznie wygląda i tak też smakuje
Robert SandersOdpowiedz25.04.2016
A niech to jasny gwint
Urszula KostyszynOdpowiedz24.04.2016
Moja córka nazywa takie parówki "Mumie" :)
Ireneusz RumińskiOdpowiedz14.04.2016
http://www.medonet.pl/zdrowie/diety/mom-trzy-fakty-ktore-trzeba-poznac,artykul,1689388.html link opisujący tzw mięso oddzielone mechanicznie :-(
Ireneusz RumińskiOdpowiedz14.04.2016
Parówki to wykorzystane odpady z rozbioru zwierząt plus przyprawy aby miało smak. Zawierają tzw mom czyli mięso oddzielone mechanicznie od kości, którego wykorzystywanie do produkcji żywności dla ludzi jest w Niemczech zabronione. Koszt produkcji mom to aż 2 zł dlatego parówki mogą kosztować 4 zł za kg. Mięso oddzielone mechanicznie to wszelkie odpady jak skóry, wnętrzności zwierząt, mózgi, oczy chrząstki itp zmielone na drobno fuj :-( . W produktach dla zwierząt jest więcej mięsa niż produktach dla ludzi bo zwierząt się nie da oszukać jak ludzi. Nie pozwala się na to byśmy zarabiali jak na zachodzie tylko żeby było nas stać na odpady typu parówki po 4 zł. Zniesienie wymogu przestrzegania norm określających co powinno być w danym wyrobie mięsnym skutkuje, że mamy szynki z nazwy zawierające 58 dag mięsa i 42 dag szprycy chemicznej dla nabicia wagi patrz wydanie kuchenne rewolucje w pizzeria w Brzezinach koło łodzi.
Szezlong SzydercyOdpowiedz13.04.2016
Istnieje cos takiego, jak parowki dobrej jakosci? I co taka parowka dobrej jakosci posiada w swoim skladzie? Osobiscie nie polecam parowek, a juz na pewno nie na sniadanie ....
avatar
Piotr BodzekOdpowiedz2.02.2016
Dobre
avatar
Jacek StraszkiewiczOdpowiedz22.11.2015
smaczne
Wszystkie komentarze
Zobacz również
Blanszowanie warzyw
Blanszowanie warzyw
Parówki po studencku
Parówki po studencku
Smażenie jest proste!
Smażenie jest proste!
Buła i spóła, czyli jak skomponować idealnego burgera
Buła i spóła, czyli jak skomponować idealnego burgera
avatar

Zapiekane parówki

Chcesz przygotować szybki, a jednocześnie oryginalny obiad? Wykorzystaj ciasto francuskie, dzięki któremu stworzysz wiele smacznych dań, zarówno na słodko, jak i na słono. Wystarczy, że płaty ciasta nadziejesz na przykład: jabłkami, brzoskwiniami, mozzarellą albo kurczakiem. Ciasto to przyda się również do przygotowania wszelkiego rodzaju tart lub zapiekanych parówek. Ta smaczna przekąska, podana w kremowym serowym sosie z dodatkiem szpinaku, stanie się pełnym daniem obiadowym. Do sosu dodaj także pokrojone pomidorki koktajlowe, które nadadzą potrawie lekkiej kwaskowatości. Parówki zawijaj w cienkie paski ciasta francuskiego i układaj na wystudzonym sosie w żaroodpornym naczyniu. Gotowe posmaruj jajkiem, by ciasto zarumieniło się i nabrało połysku po upieczeniu. Zapiekane parówki będą dobrze smakowały solo lub z miksem sałat polanym sosem winegret. Przyrządź to danie przy najbliższej okazji i przekonaj się, jak wspaniale smakuje. Cenimy sobie Twoje zdanie – podziel się nim w komentarzu poniżej.

Udanego gotowania!

Mamy więcej ciekawych przepisów. Zapisz się na newsletter, a będziemy codziennie wysyłać smaczne inspiracje.

Potwierdzam, że mam ukończone 16.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przesłanych danych osobowych w celach związanych z funkcjonowaniem serwisu przepisy.pl.
Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Unilever Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (02-305), al. Jerozolimskie 134 informacji handlowych drogą elektroniczną dotyczących marek spożywczych Unilever.
Oświadczam, że zapoznałem się z Regulaminem portalu Przepisy.pl i wyrażam zgodę na jego postanowienia.

1. Administratorem Twoich danych osobowych jest Unilever Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, al. Jerozolimskie 134, 02-305 Warszawa.

2. Dane kontaktowe Inspektora Ochrony Danych Unilever:  unilever.privacy@unilever.com

3. Twoje dane osobowe, tj. imię nazwisko, adres zamieszkania, adres e-mail, ogólne dane geolokalizacyjne o miejscowości, z której łączysz się z Internetem są przetwarzane zgodnie z powszechnie obowiązującymi przepisami prawa w celach marketingowych. Cele marketingowe, w zależności od zakresu zgód, które udzielasz, obejmować mogą działania z zakresu marketingu bezpośredniego (przekazywanie Ci treści marketingowych, w tym newsletterów i ofert, zgodnych z Twoimi preferencjami oraz zarządzanie nimi w tym zakresie, zaproszeń do akcji promocyjnych, loterii i konkursów dostępnymi dla miejscowości, w której przebywasz), analizowanie Twoich preferencji, aktywności i zainteresowań w celu dopasowania i umożliwienia otrzymywania potencjalnie interesujących Cię treści i ofert (profilowanie), zarządzanie przez Unilever Polska sp. z o.o. potencjalnymi możliwościami marketingowymi i sprzedażowymi oraz realizację związanych z tym procedur wewnętrznych, a także w celu związanym z przeprowadzeniem konkursu, promocji lub loterii, tj. w celu przyjmowania zgłoszeń uczestników, ustalenia prawa danego uczestnika do uzyskania nagrody, wydania nagrody, rozpatrzenia ewentualnych reklamacji oraz wykonania niezbędnych obowiązków prawnych ciążących na organizatorze w związku z organizacją akcji.

4. Twoje dane osobowe przetwarzane są na podstawie Twojej zgody oraz prawnie uzasadnionego interesu Unilever, tj. art. 6 ust. 1 pkt. a) i f) Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) – dalej RODO oraz przepisów powszechnie obowiązujących,

5. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, lecz niezbędne (w zależności od zakresu udzielonych przez Ciebie zgód) do uczestniczenia w działaniach marketingowych i promocyjnych oraz otrzymywania treści marketingowych (w tym newsletterów i ofert) z Unilever Polska sp. z o.o.

6. Przysługuje Ci:
a) prawo dostępu do podanych danych osobowych,
b) prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania podanych danych osobowych,
c) prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania podanych danych osobowych,
d) prawo żądania przenoszenia podanych danych osobowych,
e) prawo do cofnięcia zgody na ich przetwarzanie w dowolnym momencie, co pozostanie bez wpływu na zgodność z prawem ich przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem wg RODO,
f) oświadczenia o powyższym uczestnik może złożyć w formie pisemnej na adres:  unilever.privacy@unilever.com
g) prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego właściwego do ochrony danych osobowych, w sytuacji gdy uznasz, że Twoje dane osobowe są przetwarzane z naruszeniem przepisów,

7. Odbiorcami Twoich danych osobowych są: podmioty z grupy kapitałowej Unilever, mające prawnie uzasadniony interes w przetwarzaniu danych osobowych w ramach grupy kapitałowej dla wewnętrznych celów administracyjnych, upoważnieni pracownicy administratora i podmioty w przetwarzające dane osobowe w imieniu administratora danych osobowych, którymi mogą być dostawcy usług informatycznych, agencje marketingowe, organizatorzy akcji marketingowych i promocyjnych, loterii i konkursów oraz podmioty świadczące usługi kurierskie i pocztowe.

8. Dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji działań marketingowych. Dane osobowe będą kiedy osoba, które dane dotyczą zwróci się o ich usunięcie lub wycofa udzieloną zgodę lub po uzyskaniu informacji, że przechowywane dane są nieaktualne lub niedokładne. Dane uzyskane przy okazji akcji promocyjnych, konkursów i loterii mogą być przechowywane do czasu wygaśnięcia ewentualnych roszczeń, zaś dane osobowe laureatów będą przechowywane w okresie przewidzianym dla celów sprawozdawczości wymaganej przepisami prawa, w szczególności sprawozdawczości podatkowej.

9. Administrator oraz podmioty przetwarzające dane zobowiązują się zapewnić odpowiednie środki ochrony Twoich danych zgodnie z instrukcjami i politykami grupy Unilever oraz obowiązującymi przepisami prawa. W przypadku, gdy przetwarzanie obejmowało będzie przesyłanie danych poza obszar Europejskiego Obszaru Gospodarczego, będzie ono odbywało się z wykorzystaniem standardowych klauzul umownych zatwierdzonych przez Komisję Europejską, w celu zapewnienia odpowiedniego poziomu ochrony danych wymaganego przepisami prawa.

10. Jeśli chcesz wiedzieć więcej o tym jak wykorzystujemy Twoje dane osobowe zapoznaj się z naszą  Polityką Prywatności oraz  Polityką Plików Cookie.

Dziękujemy!

Jeśli zainteresował Cię ten przepis, oceń go

114
Oceń przepis jako pierwszy
Dziękujemy
Portal PRZEPISY.PL sponsorowany jest przez:
KnorrHellman'sRamaKasia
Lipton
Big Milk
Cartedor
Formularz kontaktowyRegulaminPolityka prywatnościPolityka plików cookieMapa witryny