Zapiekane parówki

- Krok 1Na rozgrzanym tłuszczu podsmaż pokrojona w kostkę cebulkę. Dodaj szpinak, całość smaż chwilę. Stwórz kremowo-serowy sos mieszając fix z 200 ml śmietany i 100 ml wody, a następnie dodaj go na patelnię.
- Krok 2Do jeszcze gorącego sosu dodaj przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Sos przelej do żaroodpornego naczynia i odstaw na bok do ostygnięcia.
- Krok 3Płaty ciasta francuskiego pokrój w 2 cm paski i obwiń nimi parówki i ułóż na wystudzonym sosie w żaroodpornym naczyniu, posmaruj je jajkiem.
- Krok 4Całość wstaw do nagrzanego do 200 °C piekarnika piecz przez około 15 minut .

W tym przepisie parówki możesz zastąpić piersią z kurczaka.

Zapiekane parówki
Chcesz przygotować szybki, a jednocześnie oryginalny obiad? Wykorzystaj ciasto francuskie, dzięki któremu stworzysz wiele smacznych dań, zarówno na słodko, jak i na słono. Wystarczy, że płaty ciasta nadziejesz na przykład: jabłkami, brzoskwiniami, mozzarellą albo kurczakiem. Ciasto to przyda się również do przygotowania wszelkiego rodzaju tart lub zapiekanych parówek. Ta smaczna przekąska, podana w kremowym serowym sosie z dodatkiem szpinaku, stanie się pełnym daniem obiadowym. Do sosu dodaj także pokrojone pomidorki koktajlowe, które nadadzą potrawie lekkiej kwaskowatości. Parówki zawijaj w cienkie paski ciasta francuskiego i układaj na wystudzonym sosie w żaroodpornym naczyniu. Gotowe posmaruj jajkiem, by ciasto zarumieniło się i nabrało połysku po upieczeniu. Zapiekane parówki będą dobrze smakowały solo lub z miksem sałat polanym sosem winegret. Przyrządź to danie przy najbliższej okazji i przekonaj się, jak wspaniale smakuje. Cenimy sobie Twoje zdanie – podziel się nim w komentarzu poniżej.