
Składniki
150 gramów
500 gramów
500 gramów
0.5 szklanki
1 szklanka
1 łyżeczka
1 szklanka
2 łyżeczki
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj na pół twardo, a brukselkę gotuj 5 minut w osolonym wrzątku pod przykryciem.
Krok 2
Fasolkę dołóż do brukselki i gotuj jeszcze 5 minut. Odcedź.
Krok 3
Ziarna słonecznika upraż na suchej patelni. Śmietanę wymieszaj z mąką, połową sera, oregano, solą i pieprzem.
Krok 4
Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem, włóż makaron wymieszany z warzywami i ziarnami słonecznika. Polej sosem śmietanowym, posyp pozostałym serem i oregano.
Krok 5
Piecz 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej