Zawijane kanapki na każdą imprezę

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

121

1756 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1156 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2407 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 łyżka

200 gramów

8 plastrów

100 gramów

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Placki posmaruj z jednej strony margaryną. Paprykę pokrój w cienkie paski.

Zawijane kanapki na każdą imprezę - Krok 1

Krok 2

Na każdym placku ułóż po dwa plastry szynki oraz sera.

Zawijane kanapki na każdą imprezę - Krok 2

Krok 3

Następnie rozłóż pokrojoną paprykę oraz kiełki słonecznika. Każdy z placków zwiń ścisło uważając, aby tortille nie popękały.

Zawijane kanapki na każdą imprezę - Krok 3

Krok 4

Gotowe roladki pokrój pod skosem w 3 cm grubości kawałki i ułóż na półmisku.

Zawijane kanapki na każdą imprezę - Krok 4
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Doskonałym dodatkiem będą różnego rodzaju dipy, np. czosnkowy lub chilli.

Tagi:
23

Opinie o przepisie

  • xxx xxx

    xxx xxx

    lepiej z serkiem topionym

    Odpowiedz Odpowiedz
  • EwA Owsiany

    EwA Owsiany

    bardzo ciekawa potrawa Spróbuję ją zrobić dziękuję

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Witold Rostropowicz

    Witold Rostropowicz

    Po co to w tym w margaryna ? paskudztwo, lepiej serek smakowy.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Witold Rostropowicz

    Witold Rostropowicz

    A po co Rama ? przecież to z margaryną jeść się nie da, lepszy serek smakowy. zamiast szynki łosoś i jest super !

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna  Wiśniewska

    Anna Wiśniewska

    ja smaruję serkiem chrzanowym. Z margaryną bym nie zjadła.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Wachowska

    Teresa Wachowska

    Bardzo ciekawe danie i dobre

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marta Er

    Marta Er

    Od lat robie. Najlepsze posmarowane serkiem czosnkowym z sałatą, papryką i łososiem wędzonym. Pychotka. Polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dana Niedbalec

    Dana Niedbalec

    Polecam takie tortillowe zawijasy, ale z sosem pomidorowym, oregano, serem i salami! Chwila w piekarniku i mamy pyszną przekąskę, zarówno na ciepło, jak i na zimno :) smakuje jak mini pizza :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Roguszewska

    Joanna Roguszewska

    Okropne ! Z margaryną! ?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Świercz

    Anna Świercz

    Pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zofia Rumińska

    Zofia Rumińska

    smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl

    Ewa, śwetny pomysł! :3

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mirka Bo

    Mirka Bo

    lubie to

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Kowalska

    Ewa Kowalska

    Aż by się jadło prosto z telefonu.☺

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Madeja

    Ewa Madeja

    jeszcze lepsze jest z usmażonym opanierowanym kurczakiem, sałatą lodową, pomidorem, cebulą i sosem majonezowym. PYCHOTA :) więcej roboty ale niebo w gębie :) tylko trochę kłopot przy krojeniu. polecam do krojenia najpierw powbijać wykałaczki, a później kroić, żery się nie rozlatywało :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Małgorzata Szulc

    Monika Małgorzata Szulc

    Precyzyjna robotyka :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Guzenda

    Barbara Guzenda

    Wczoraj zrobiłam na kolację, do sałatki pomidorowej :-) Zamiast masła użyłam Serek Almete, a paprykę zastąpiłam rukola. Pyszności :-o

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Beata Ledwoch

    Beata Ledwoch

    Klasa

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Wojtysiak

    Danuta Wojtysiak

    Znam i robię różne wersje. Pyszne są też zapiekane z chlebkiem tostowym!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Czarne Oki

    Czarne Oki

    I takie,

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Czarne Oki

    Czarne Oki

    Takie tez sa szybkie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Piechota Jarecka

    Danuta Piechota Jarecka

    Smacznego!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Piechota Jarecka

    Danuta Piechota Jarecka

    Fajne i pyszne ale nic nowego !! Robie od wiekow wg swojego przepisu bravo

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zawijane kanapki na każdą imprezę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zawijane kanapki na każdą imprezę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zawijane kanapki na każdą imprezę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zawijane kanapki na każdą imprezę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zawijane kanapki na każdą imprezę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zawijane kanapki na każdą imprezę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zawijane kanapki na każdą imprezę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zawijane kanapki na każdą imprezęZawijane kanapki na każdą imprezę

Jeśli szukasz pomysłu na menu imprezowe, wypróbuj koniecznie nasz przepis na zawijane kanapki z nadzieniem z sera i szynki. Uświetnią każde spotkanie w gronie rodziny lub znajomych, niezależnie od okazji. Goście na pewno zapytają cię o przepis i poproszę o jeszcze. Podstawą tej przekąski są placki tortilla. Posmaruj je odrobiną margaryny i rozłóż na nich składniki. Idealnie sprawdzi się tutaj kompozycja z żółtego sera, szynki, papryki konserwowej oraz kiełków słonecznika, ale z powodzeniem możesz użyć innych składników, które lubisz np. ogórka lub awokado. Pamiętaj żeby dość ciasno zwijać tortillę wypełnioną nadzieniem, tak by kanapeczki trzymały się później w ryzach. Tak przygotowana przekąska doskonale będzie smakowała w towarzystwie wybornych sosów, np. orzeźwiającego pomidorowego, kremowego jogurtowego, czy wyrazistego musztardowego. Pycha!