Zdrowe ciasteczka

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

13

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

252 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

239 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

120 gramów

100 gramów

100 gramów

1 łyżeczka

1 opakowanie

65 gramów

50 gramów

50 gramów

30 gramów

45 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rodzynki drobno pokroić.

Krok 2

Słonecznik z płatkami owsianymi lekko uprażyć na suchej patelni, ostudzić.

Krok 3

Płatki migdałowe posiekać.

Krok 4

Kasię utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać jajko i szczyptę soli, dalej ucierać.

Krok 5

Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i utrzeć.

Krok 6

Dodawać po trochu resztę składników (rodzynki, słonecznik, płatki owsiane i migdałowe, kokos) i dobrze wymieszać.

Krok 7

Formować rękami kulki wielkości orzecha włoskiego i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w ok. pięciocentymetrowych odstępach, gdyż ciastka się "rozleją".

Krok 8

Piec na złoto w 170*C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zdrowe ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zdrowe ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zdrowe ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zdrowe ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zdrowe ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zdrowe ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zdrowe ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej