Zielona zupa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

18

1023 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

192 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

509 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 sztuki

1 sztuka

100 mililitrów

1 sztuka

0.5 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię oraz brokuła pokrój na mniejsze kawałki. Cebulę pokrój w kostkę i przesmaż w garnku, dodaj warzywa. Całość zalej 600 ml wody i zagotuj.

Krok 2

Zupę dopraw kostką warzywną, gotuj 15 minut. Po tym czasie zupę zmiksuj, dodaj śmietanę.

Krok 3

Bakłażana oraz czerwoną cebulę pokrój w plastry i zgrilluj. Pieczywo przekrój wzdłuż na pół, posmaruj margaryną i ułóż w środku cebulę, plastry bakłażana i papryki.

Krok 4

Kanapkę złóż z powrotem i zgrilluj w domowym opiekaczu lub piekarniku, aby była chrupiąca. Gotową warzywną zupę podawaj z ciepłą, chrupiącą kanapką.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do kanapki możesz włożyć również kawałek sera, np. pleśniowego typu blue.

21

Opinie o przepisie

  • Grazyna  Wojdak

    Grazyna Wojdak

    gotowa lampy bez brokulami a teraz spróbuję z nim

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ela Bialachowska

    Ela Bialachowska

    Moja zupa wiosenna to szczawiowa z ogródka na skrzydełkach drobiowych.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Pasiut

    Anna Pasiut

    (y)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Pawel Dziadzia

    Pawel Dziadzia

    z utwardzonymi tłuszczami

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alicja Matej

    Alicja Matej

    Zdrowo i wyglada apetycznie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ela Małota

    Ela Małota

    To mega.zupa. Zdrowa ,smaczna i pełna witamin. Ja takie podobne zupy gotuję. Mniam!!!!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grzegorz Malinga

    Grzegorz Malinga

    Lubię jeść zupy i gotować także:-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogusława Zawadowicz

    Bogusława Zawadowicz

    Jem tylko zupy zrobione w domu, kanapki nie.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Rychlewski

    Andrzej Rychlewski

    A muszę się przyznać że zupy Eli są przewspaniałe.i to bez przypraw Knura i.itp.żałuj ze nie sprubujesz 8-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Leszek Czarnecki

    Leszek Czarnecki

    Super smacznego

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Maślakiewicz

    Dorota Maślakiewicz

    Bulion Knorr i to ma być zdrowe? Rosoły i buliony które są podstawą do zup robię sama, przynajmniej wiem co jem

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grażyna Nowak

    Grażyna Nowak

    Jerzy Meyer chyba się zakochałeś w Iwonie. Pamiętaj Ona ma męża.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Dobrzyń

    Jan Dobrzyń

    zupka na czasie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Adam Maciej Lęcznar

    Adam Maciej Lęcznar

    Zupy zmiksowane to dla małych dzieci

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Borowski

    Krzysztof Borowski

    A ja kocham wszystkie zupy

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jerzy Meyer

    Jerzy Meyer

    A jak Ty sama byś coś przygotowała to uwielbial bym szczegolnie z zachwytem.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jerzy Meyer

    Jerzy Meyer

    Kocham wszystkie potrawy a szczególnie tę które Ty lubisz

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marcin Kociołek

    Marcin Kociołek

    Pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stanislawa Bobowska

    Stanislawa Bobowska

    Musi być dobra.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Jarzycka

    Magdalena Jarzycka

    Kochamy zupy

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Jablonska

    Danuta Jablonska

    Napewno smaczne.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zielona zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zielona zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zielona zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zielona zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zielona zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zielona zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zielona zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej