Złocisty sernik

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

383

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

1.5 sztuki

3 łyżki

6 sztuk

3 łyżeczki

0.5 kilograma

1 opakowanie

0.5 szklanki

1 szklanka

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: 1 Kasię posiekać z mąką przesianą z proszkiem do pieczenia, dodać 5 żółtek oraz 3 łyżki cukru.

Krok 2

Ciasto szybko zagnieść, uformować 2 kule.

Krok 3

Jedną część włożyć do woreczka foliowego zamrozić.

Krok 4

Masa serowa: ser, 1 całe jajko, budyń śmietankowy, cukier oraz 0,5 kostki Kasi zmiksować dokładnie na gładką masę.

Krok 5

Drugą część ciasta rozwałkować na cienki placek i wyłożyć na blachę do pieczenia.

Krok 6

Na ciasto wyłożyć masę serową, na nią pokrojone brzoskwinie.

Krok 7

Następnie ubijamy pianę z 5 białek i 1 szklanki cukru pudru, którą wykładamy na owoce.

Krok 8

Na pianę tarkujemy ciasto uprzednio zamrożone.

Krok 9

Tak przygotowany sernik wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Złocisty sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Złocisty sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Złocisty sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Złocisty sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Złocisty sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Złocisty sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Złocisty sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej