
Składniki
100 gramów
1.25 litra
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj mleko z wanilią.
Krok 2
W międzyczasie ubij na sztywno białka z cukrem. Odmierz łyżeczką porcję białka i połóż na gorącym mleku. Zagotuj z dwóch stron. Białkowe kluski ułóż na talerzach.
Krok 3
Ostudź trochę mleko, dodaj żółtka i dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Przygotowaną zupą zalej kluski z białek i cukru. Tę zupę możesz podawać również na zimno.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej