Zupa mleczna waniliowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa mleczna waniliowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1.25 litra

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj mleko z wanilią.

Krok 2

W międzyczasie ubij na sztywno białka z cukrem. Odmierz łyżeczką porcję białka i połóż na gorącym mleku. Zagotuj z dwóch stron. Białkowe kluski ułóż na talerzach.

Krok 3

Ostudź trochę mleko, dodaj żółtka i dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Przygotowaną zupą zalej kluski z białek i cukru. Tę zupę możesz podawać również na zimno.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa mleczna waniliowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa mleczna waniliowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa mleczna waniliowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa mleczna waniliowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa mleczna waniliowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa mleczna waniliowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa mleczna waniliowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa mleczna waniliowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej