Składniki
400 gramów
1 łyżeczka
200 gramów
2 sztuki
1 opakowanie
3 łyżki
3 łyżki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wieprzowinę pokrój w paski, oprósz przyprawą Knorr i obsmaż w garnku. Pieczarki pokrój w ósemki, cebulę w grube plastry i wrzuć na patelnię. Smaż przez chwilę.

Krok 2
Knorr Naturalnie smaczne - Spaghetti Bolognese wymieszaj ze szklanką wody i 3 łyżkami śmietany.

Krok 3
Dodaj sos do mięsa i gotuj 7 minut. Podawaj z ryżem lub kopytkami. Do potrawy możesz też dodać łyżkę musztardy sarepskiej i posypać ją startymi kiszonymi ogórkami.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej