Stroganoff na wieprzowinie video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Stroganoff na wieprzowinie - VIDEO

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

77

heart
481 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

788 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1328 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 łyżeczka

200 gramów

2 sztuki

1 opakowanie

3 łyżki

3 łyżki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wieprzowinę pokrój w paski, oprósz przyprawą Knorr i obsmaż w garnku. Pieczarki pokrój w ósemki, cebulę w grube plastry i wrzuć na patelnię. Smaż przez chwilę.

Stroganoff na wieprzowinie - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Knorr Naturalnie smaczne - Spaghetti Bolognese wymieszaj ze szklanką wody i 3 łyżkami śmietany.

Stroganoff na wieprzowinie - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Dodaj sos do mięsa i gotuj 7 minut. Podawaj z ryżem lub kopytkami. Do potrawy możesz też dodać łyżkę musztardy sarepskiej i posypać ją startymi kiszonymi ogórkami.

Stroganoff na wieprzowinie - VIDEO - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Marzanna Bohdanowicz

    Marzanna Bohdanowicz , 08.02.2018

    przepyszne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Stroganoff na wieprzowinie - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Stroganoff na wieprzowinie - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Stroganoff na wieprzowinie - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Stroganoff na wieprzowinie - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Stroganoff na wieprzowinie - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Stroganoff na wieprzowinie - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Stroganoff na wieprzowinie - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Stroganoff na wieprzowinie - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Stroganoff na wieprzowinie - VIDEOStroganoff na wieprzowinie - VIDEO

Wieprzowinę pokrój w paski, oprósz przyprawą Knorr i obsmaż w garnku. Pieczarki pokrój w ósemki, cebulę w grube plastry i wrzuć na patelnię. Smaż przez chwilę.