Bretońska zupa mięsna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bretońska zupa mięsna

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

null

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte mięso pokrój na kawałki, zalej zimną wodą, dodaj łyżeczkę soli i łyżeczkę białego ziarnistego pieprzu i gotuj pod przykryciem przez 2 godziny. W między czasie zbierz szumowinę.

Krok 2

Wywar odcedź i dorzuć obrane warzywa: marchewkę, pietruszkę, por i kapustę i gotować aż warzywa zmiękną po czym warzywa wyciągnij.

Krok 3

Miąższ pomidorów podsmaż na maśle i razem z ugotowana marchewką przetrzyj przez sito, dodaj do wywaru.

Krok 4

Dodaj trybulę, połowę rozmarynu, a po 15 minutach sól, pieprz do smaku i resztę rozmarynu. Zupę zagęść mąką ziemniaczaną.

Krok 5

Zupę podawaj z gotowanym mięsem i grzankami.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bretońska zupa mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bretońska zupa mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bretońska zupa mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bretońska zupa mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bretońska zupa mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bretońska zupa mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bretońska zupa mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bretońska zupa mięsna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Nuggetsy z kurczaka w serze
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej