Casserole z tuńczykiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

403 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

382 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

394 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

400 gramów

200 gramów

100 gramów

40 gramów

400 mililitrów

100 gramów

1.5 łyżki

40 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piekarnik nagrzej do 180°C. Ramę rozpuść na dużej patelni. Dodaj mąkę i podgrzewaj 2 minuty. Powoli dodawaj mleko i mieszaj. Dodaj 75 g startego sera i wciąż podgrzewaj – 10 minut, do momentu, gdy sos zacznie gęstnieć. Dopraw pieprzem.

Krok 2

Następnie do sosu dodaj majonez Hellmann’s oraz ugotowany już makaron, wymieszaj. Dodaj również tuńczyka, kukurydzę, groszek i posiekaną natkę.

Krok 3

Przygotowany makaron przełóż do naczynia żaroodpornego, wierzch posyp tartą bułką oraz pozostałym serem. Naczynie wstaw do nagrzanego piekarnika (180°C) i zapiekaj przez 20-30 minut, do momentu gdy zapiekanka uzyska złoty kolor.

14

Opinie o przepisie

  • daniel ostrowski

    daniel ostrowski

    Ej ,fajniusio to wyglada..

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bolo Bolobolo

    Bolo Bolobolo

    Mniam mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zbigniew Szylak

    Zbigniew Szylak

    Udało się pychotka polecam ;-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl

    Polecamy i życzymy smacznego! :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Kubasiewicz

    Marek Kubasiewicz

    Odchudzam się.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Dziobkowska

    Krystyna Dziobkowska

    może zrobię

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grażyna Piwnik

    Grażyna Piwnik

    ED...spróbuję coś z tym zrobić, myślę że będzie smakowało i nie tylko mnie????

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ania Kiełtyka

    Ania Kiełtyka

    w poprzednim tygodniu byla. dajcie cos innego zeby sie nie powtarzac :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zdzisław Igielski

    Zdzisław Igielski

    skad wiesz ze jestem glodny

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewka W. WU

    Ewka W. WU

    Dla mnie bomba a moi chłopcy blee...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Bobbe

    Anna Bobbe

    dodałam pieprz cytrynowy i kolędre by zaostrzyć smak wyszła pyszna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Szulc

    Maria Szulc

    Tylko nie z rybą z morza, proszę.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zdzisław Kujawa

    Zdzisław Kujawa

    Dziadek robi lepsze przysmaki !!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Azja

    Joanna Azja

    bardzo, wyszlo wysmienicie

    Odpowiedz Odpowiedz

Rama Smaż jak szef kuchni, wariant maślany smak

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Rama Smaż jak szef kuchni, wariant maślany smak

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej