Ciastka z jajek

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

180 gramów

300 gramów

1 łyżka

1 sztuka

krem:

2 sztuki

80 mililitrów

130 mililitrów

80 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąka, Kasia, żółtko, cukier - łyżką zagnieść i wstawić do lodówki 6 godz.

Krok 2

Ze składników robimy krem.

Krok 3

Ciasto wałkujemy na placek grubości 0,5 cm i wykrawamy kółka o średnicy 7 cm, wylepiamy nim foremki do babek. Do środka wkładamy krem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciastka z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciastka z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciastka z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciastka z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciastka z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciastka z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciastka z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej