Ciasto cytrynowo-kokosowe

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

5

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

5 sztuk

2 szklanki

1 szklanka

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

1 opakowanie

lukier:

1 sztuka

3 łyżki

wierzch:

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Utrzeć mikserem Kasię z cukrem.

Krok 2

Dodać żółtka nadal ucierając.

Krok 3

Mąkę wymieszać z łyżką proszku do pieczenia i dodawać do ucieranej masy na przemian z sokiem z cytryny.

Krok 4

Ubić pianę z białek.

Krok 5

Do gotowej masy dodać skórkę z cytryny i wiórki kokosowe.

Krok 6

Całość delikatnie wymieszać z pianą z białek.

Krok 7

Wyłożyć do tortownicy o średnicy 28 cm posmarowanej Kasią i wysypanej mąką i piec w temp. 175 stopni C.

Krok 8

Po wystudzeniu polukrować lukrem zrobionym z soku z cytryny i cukru pudru.

Krok 9

Posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto cytrynowo-kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto cytrynowo-kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto cytrynowo-kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto cytrynowo-kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto cytrynowo-kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto cytrynowo-kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto cytrynowo-kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej