Ciasto z marchewką

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

0.33 szklanki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

0.5 szklanki

1 szklanka

1.5 szklanki

1 szklanka

0 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszać w misce cukier, olej i jajka.

Krok 2

Przesiać razem mąkę, sól, proszek do pieczenia, sodę i cynamon.

Krok 3

Dodać mieszankę mączną do miski z cukrem, olejem, jajkami i wymieszać.

Krok 4

Następnie połączyć ze startymi marchewkami i znów dobrze wymieszać, dodać orzechy i wiórki kokosowe.

Krok 5

Przelać do natłuszczonej i posypanej bułką tartą foremki i piec w nagrzanym do 180 stopni ok. 25 - 60 minut - zależy od użytej formy - (ja piekłam tak właśnie ok. 55 minut), aż będzie gotowe i wystudzić.

Krok 6

Gotowe ciasto można polać polewą czekoladową, lukrem, posypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

1 osoba ogląda przepis:
Szarlotka z lodami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej