Cielaczek

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

21 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

119 osób wydrukowało

Pobierz pdf

63 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto czekoladowe:

100 gramów

2.3 szklanki

2 sztuki

0.75 szklanki

0.75 szklanki

0.75 szklanki

2 łyżki

3 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

masa serowa:

30 dekagramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto czekoladowe: jajka zmiksować z cukrem na puch, dodać resztę pozostałych składników i dobrze połączyć mikserem.

Krok 2

Miękką Kasię utrzeć z cukrem, dodać żółtka, zmielony ser i budyń.

Krok 3

Białka ubić na sztywną pianę i połączyć z masą serową.

Krok 4

Ciasto czekoladowe wlać do formy i na ciasto kłaść łyżką kupki masy serowej.

Krok 5

Ciasto wstawić do piekarnika na 50 minut w temperaturze 180 C.

Krok 6

Po wystudzeniu ciasto polać czekoladą rozpuszczoną w śmietance. Smacznego!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cielaczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cielaczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cielaczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cielaczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cielaczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cielaczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cielaczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej