Czeska pokusa z nugatem

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

2

418 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

2 sztuki

0.5 kilograma

15 dekagramów

1 łyżka

2 łyżki

krem:

20 dekagramów

15 dekagramów

2 łyżki

poncz:

0.5 szklanki

0.5 litra

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki na ciasto połączyć, zagnieść i podzielić na 3 równe części.

Krok 2

Przygotować karmel, rozpuścić Kasię, dodać miód i orzechy, podsmażyć razem na patelni.

Krok 3

Z 2 porcji ciasta upiec dwa gołe placki, blaszka standardowa, trzeci zaś pieczemy polany karmelem.

Krok 4

Wszystkie placki przed przełożeniem należy nasączyć ponczem - ciasto będzie miękkie i nie będzie się kruszyć.

Krok 5

Po nasączeniu przekładamy masą budyniową. Najlepiej smakuje na drugi dzień, jest dobrze nasiąknięty i pyszny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czeska pokusa z nugatem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czeska pokusa z nugatem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czeska pokusa z nugatem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czeska pokusa z nugatem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czeska pokusa z nugatem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czeska pokusa z nugatem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czeska pokusa z nugatem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej