
Składniki
4 łyżki
16 sztuk
8 łyżek
12 sztuk
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Przekrój biszkopty na pół. Wlej kremowy likier do miski. Ciastka namocz w likierze. Zostaw je do momentu, aż go całkowicie wchłoną.
Krok 2
Przygotuj 4 małe naczynia ceramiczne i wyłóż je papierem do pieczenia. Umieść biszkopty po bokach naczyń, zaokrągloną stroną do góry.
Krok 3
Włóż po gałce lodów waniliowych Carte d'Or do każdego naczynia. Całość wstaw do zamrażarki na 20 minut.
Krok 4
Przechyl kolejno naczynia do góry nogami i delikatnie wyjmij desery. Umieść je na talerzach, udekoruj każdy z nich 3 malinami i polej sosem malinowym.

Dobra rada:
Okazja: Czas na imprezę
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej