Dorsz pieczony z porem video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta 1200 kalorii

50 przepisów - 10 dni

Dorsz pieczony z porem - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

92

heart
227 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1028 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2597 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 opakowanie

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

4 łyżki

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę przypraw solą oraz pieprzem. Usmaż na złoty kolor z dwóch stron.

Dorsz pieczony z porem - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Por pokrój w talarki i smaż na oliwie do momentu, gdy się zeszkli.

Dorsz pieczony z porem - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Rybę połóż na blachę, wyłóż na nią przygotowany por.

Dorsz pieczony z porem - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Wymieszaj wodę ze śmietaną i z mieszanką Knorr Naturalnie smaczne do kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym i polej nią rybę z porem.

Dorsz pieczony z porem - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Włóż rybę do piekarnika nagrzanego do 160 °C i piecz przez 10 minut.

Dorsz pieczony z porem - VIDEO - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorsz pieczony z porem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorsz pieczony z porem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorsz pieczony z porem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorsz pieczony z porem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorsz pieczony z porem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorsz pieczony z porem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorsz pieczony z porem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dorsz pieczony z porem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Dorsz pieczony z porem - VIDEODorsz pieczony z porem - VIDEO

W kuchni czujesz się jak ryba w wodzie? Świetnie się składa! Dorsz pieczony z porem to doskonały sposób na pyszne, pożywne oraz zdrowe danie, któremu wprost trudno będzie się oprzeć. Gwarantujemy, że ten przepis na dłużej zagości w Twoim menu.

Dla kogo?

Dorsz pieczony w porach bez wątpienia zasmakuje miłośnikom ryb serwowanych pod każdą postacią. Delikatne rybne filety, podane w towarzystwie pora i zanurzone w kremowym śmietanowo - ziołowym sosie sprawią, że nie będziesz mógł odejść od stołu. Palce lizać!

Na jaką okazję?

A to Ci rybka! Dania z rybnym dodatkiem znakomicie odnajdą się w roli codziennego posiłku, jak również wykwintniejszego obiadu.

Czy wiesz, że?

Początkowo por traktowany był jako warzywo przeznaczone dla ludzi ubogich. Swoją karierę rozpoczął dopiero za sprawą wysmakowanej kuchni francuskiej. Dzięki niej zyskał grono zagorzałych wielbicieli na całym świecie. Szykowny jegomość!

Dla urozmaicenia:

Zamiast filetów z dorsza możesz użyć tych z mniej popularnego witlinka. Ryba ma białe i delikatne mięso oraz mniej intensywny zapach podczas smażenia.