Składniki
4 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
1 opakowanie
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
4 łyżki
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę przypraw solą oraz pieprzem. Usmaż na złoty kolor z dwóch stron.

Krok 2
Por pokrój w talarki i smaż na oliwie do momentu, gdy się zeszkli.

Krok 3
Rybę połóż na blachę, wyłóż na nią przygotowany por.

Krok 4
Wymieszaj wodę ze śmietaną i z mieszanką Knorr Naturalnie smaczne do kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym i polej nią rybę z porem.

Krok 5
Włóż rybę do piekarnika nagrzanego do 160 °C i piecz przez 10 minut.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Knorr Naturalnie Smaczne Fix Kurczak w Sosie Śmietanowym
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Dorsz pieczony z porem - VIDEO
W kuchni czujesz się jak ryba w wodzie? Świetnie się składa! Dorsz pieczony z porem to doskonały sposób na pyszne, pożywne oraz zdrowe danie, któremu wprost trudno będzie się oprzeć. Gwarantujemy, że ten przepis na dłużej zagości w Twoim menu.
Dla kogo?
Dorsz pieczony w porach bez wątpienia zasmakuje miłośnikom ryb serwowanych pod każdą postacią. Delikatne rybne filety, podane w towarzystwie pora i zanurzone w kremowym śmietanowo - ziołowym sosie sprawią, że nie będziesz mógł odejść od stołu. Palce lizać!
Na jaką okazję?
A to Ci rybka! Dania z rybnym dodatkiem znakomicie odnajdą się w roli codziennego posiłku, jak również wykwintniejszego obiadu.
Czy wiesz, że?
Początkowo por traktowany był jako warzywo przeznaczone dla ludzi ubogich. Swoją karierę rozpoczął dopiero za sprawą wysmakowanej kuchni francuskiej. Dzięki niej zyskał grono zagorzałych wielbicieli na całym świecie. Szykowny jegomość!
Dla urozmaicenia:
Zamiast filetów z dorsza możesz użyć tych z mniej popularnego witlinka. Ryba ma białe i delikatne mięso oraz mniej intensywny zapach podczas smażenia.