Duszona wieprzowina w pomidorach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszona wieprzowina w pomidorach

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

117 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

59 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

3 łyżki

3 łyżki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte mięso pokrój w kostkę, oprósz lekko mąką i obsmaż w garnku na rumiany kolor.

Duszona wieprzowina w pomidorach  - Krok 1

Krok 2

Do garnka wlej szklankę wody i Sos w słoiku Śmietanowo - Paprykowy Knorr. Całość zagotuj.

Duszona wieprzowina w pomidorach  - Krok 2

Krok 3

Na pozostałym oleju obsmaż drobno pokrojoną cebulę. Dodaj pokrojone pieczarki i razem smaż do zrumienienia pieczarek.

Duszona wieprzowina w pomidorach  - Krok 3

Krok 4

Do rondelka z mięsem dodaj usmażone pieczarki z cebulą, dodaj liście laurowe i drobno pokrojoną marchew. Gotuj do miękkości mięsa ok. 1 godziny.

Duszona wieprzowina w pomidorach  - Krok 4

Krok 5

Gdy mięso będzie już miękkie, dodaj pokrojone w słupki ogórki i dopraw majerankiem.

Duszona wieprzowina w pomidorach  - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszona wieprzowina w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszona wieprzowina w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszona wieprzowina w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszona wieprzowina w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszona wieprzowina w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszona wieprzowina w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszona wieprzowina w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszona wieprzowina w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej