Duszona wieprzowina w pomidorach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszona wieprzowina w pomidorach

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

197 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

46 osób wydrukowało

Pobierz pdf

72 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

3 łyżki

3 łyżki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte mięso pokrój w kostkę, oprósz lekko mąką i obsmaż w garnku na rumiany kolor.

Duszona wieprzowina w pomidorach  - Krok 1

Krok 2

Do garnka wlej szklankę wody i Sos w słoiku Śmietanowo - Paprykowy Knorr. Całość zagotuj.

Duszona wieprzowina w pomidorach  - Krok 2

Krok 3

Na pozostałym oleju obsmaż drobno pokrojoną cebulę. Dodaj pokrojone pieczarki i razem smaż do zrumienienia pieczarek.

Duszona wieprzowina w pomidorach  - Krok 3

Krok 4

Do rondelka z mięsem dodaj usmażone pieczarki z cebulą, dodaj liście laurowe i drobno pokrojoną marchew. Gotuj do miękkości mięsa ok. 1 godziny.

Duszona wieprzowina w pomidorach  - Krok 4

Krok 5

Gdy mięso będzie już miękkie, dodaj pokrojone w słupki ogórki i dopraw majerankiem.

Duszona wieprzowina w pomidorach  - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Elzbieta Orłowska

    Elzbieta Orłowska , 09.04.2021

    Podoba mi się przepis , więc go wkrótce wypróbuję .

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszona wieprzowina w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszona wieprzowina w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszona wieprzowina w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszona wieprzowina w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszona wieprzowina w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszona wieprzowina w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszona wieprzowina w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszona wieprzowina w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Chrupiące kurczaki
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej