Duszona wieprzowina w pomidorach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszona wieprzowina w pomidorach

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

197 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

46 osób wydrukowało

Pobierz pdf

71 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

3 łyżki

3 łyżki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte mięso pokrój w kostkę, oprósz lekko mąką i obsmaż w garnku na rumiany kolor.

Duszona wieprzowina w pomidorach  - Krok 1

Krok 2

Do garnka wlej szklankę wody i Sos w słoiku Śmietanowo - Paprykowy Knorr. Całość zagotuj.

Duszona wieprzowina w pomidorach  - Krok 2

Krok 3

Na pozostałym oleju obsmaż drobno pokrojoną cebulę. Dodaj pokrojone pieczarki i razem smaż do zrumienienia pieczarek.

Duszona wieprzowina w pomidorach  - Krok 3

Krok 4

Do rondelka z mięsem dodaj usmażone pieczarki z cebulą, dodaj liście laurowe i drobno pokrojoną marchew. Gotuj do miękkości mięsa ok. 1 godziny.

Duszona wieprzowina w pomidorach  - Krok 4

Krok 5

Gdy mięso będzie już miękkie, dodaj pokrojone w słupki ogórki i dopraw majerankiem.

Duszona wieprzowina w pomidorach  - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Elzbieta Orłowska

    Elzbieta Orłowska , 09.04.2021

    Podoba mi się przepis , więc go wkrótce wypróbuję .

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszona wieprzowina w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszona wieprzowina w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszona wieprzowina w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszona wieprzowina w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszona wieprzowina w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszona wieprzowina w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszona wieprzowina w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszona wieprzowina w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej