
Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
8 plastrów
200 mililitrów
100 mililitrów
100 gramów
100 gramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cykorie przekrój wzdłuż na pół, każdą połówkę zawiń w szynkę.
Krok 2
Rozgrzej oliwę na patelni, obsmaż cykorie na złoty kolor a następnie przełóż je do naczynia żaroodpornego.
Krok 3
Stwórz kremowy, serowy sos mieszając Fix Knorr w misce ze śmietaną oraz wodą i wlej do naczynia z cykoriami.
Krok 4
W osobnej miseczce wymieszaj starty ser oraz tartą bułkę i posyp wierzch zapiekanki. Naczynie wstaw do nagrzanego do 190 stopni C piekarnika i zapiekaj 10 minut. Podawaj na ciepło.

Dobra rada:
Cykorię możesz zastąpić innym warzywem, np. świeżymi szparagami, jeśli jest na nie sezon.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej