Makaron z boczkiem i mozzarellą - z jajkiem: przepis | Przepisy.pl pixel

Farfalle z boczkiem, jajkami i mozzarellą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
402 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

125 gramów

1 sztuka

125 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

3 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Zagotuj w dużym garnku wodę i ugotuj makaron al dente.

Farfalle z boczkiem, jajkami i mozzarellą - Krok 1
1

Opinie o przepisie

  • jeroo

    jeroo , 23.08.2015

    jeden krok?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Farfalle z boczkiem, jajkami i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Farfalle z boczkiem, jajkami i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Farfalle z boczkiem, jajkami i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Farfalle z boczkiem, jajkami i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Farfalle z boczkiem, jajkami i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Farfalle z boczkiem, jajkami i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Farfalle z boczkiem, jajkami i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Farfalle z boczkiem, jajkami i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej