Makaron z boczkiem i mozzarellą - z jajkiem: przepis | Przepisy.pl pixel

Farfalle z boczkiem, jajkami i mozzarellą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
402 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

125 gramów

1 sztuka

125 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

3 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Zagotuj w dużym garnku wodę i ugotuj makaron al dente.

Farfalle z boczkiem, jajkami i mozzarellą - Krok 1
1

Opinie o przepisie

  • jeroo

    jeroo , 23.08.2015

    jeden krok?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Farfalle z boczkiem, jajkami i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Farfalle z boczkiem, jajkami i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Farfalle z boczkiem, jajkami i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Farfalle z boczkiem, jajkami i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Farfalle z boczkiem, jajkami i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Farfalle z boczkiem, jajkami i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Farfalle z boczkiem, jajkami i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Farfalle z boczkiem, jajkami i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej