
Składniki
400 gramów
250 gramów
2 sztuki
800 gramów
5 łyżek
3 sztuki
60 gramów
70 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Do głębokiego garnka wysmarowanego oliwą z oliwek włóż posiekaną cebulę, czosnek i lekko zarumień.

Krok 2
Dodaj zmielone mięso i smaż do czasu, aż mięso zacznie się ścinać.

Krok 3
Pomidory z puszki wymieszaj z Naturalnie smaczne Lasagne Knorr i dodaj do mięsa. Dołóż również pokrojone suszone pomidory. Duś na małym ogniu ok. 30 minut.

Krok 4
Muszle makaronowe obgotuj w wodzie oraz rozgrzej piekarnik do temperatury 200 stopni C.

Krok 5
Na dnie naczynia żaroodpornego rozłóż trochę sosu. Pozostałą ilością nafaszeruj muszle i ułóż w naczyniu żaroodpornym, całość posyp serem mozzarella. Naczynie przykryj i wstaw do nagrzanego na 180 stopni C piekarnika i piecz około 20 minut.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Faszerowane muszle
Makaron to coś znacznie więcej niż tylko składnik studenckiej kuchni. Jest sprzymierzeńcem kucharzy w przyrządzaniu szybkich posiłków, ale nadaje się też do bardziej spektakularnych wyczynów. Muszle faszerowane mielonym mięsem z indyka i pomidorami z całą pewnością zaliczają się do drugiej kategorii. Poznajcie przepis krok po kroku.
Dla kogo?
Za dania kuchni włoskiej dalibyście się pokroić? Na szczęście takie poświęcenie nie będzie konieczne. Do przygotowania faszerowanych muszli na ciepło potrzebujecie tylko podstawowych sprzętów oraz rozgrzanego piekarnika.
Na jaką okazję?
Sam kształt makaronowych muszli sprawia, że potrawa wygląda wyjątkowo. Dodatkowe ozdoby i manewry nie są potrzebne. Nadziewany przysmak sprawdzi się celująco jako gorący poczęstunek podczas przyjęcia.
Czy wiesz, że?
Conchiglie to oficjalna nazwa tego charakterystycznego makaronu.
Dla urozmaicenia:
Do farszu na muszle dodajcie mozzarellę – ilość według uznania. Zachowajcie część sera do posypania wierzchu potrawy kilka minut przed końcem pieczenia.