Dieta 1500 kalorii

100 przepisów - 20 dni

Faszerowane muszle

Autor: Dodietetyka.pl, mgr Katarzyna Diuwe

ratingratingratingratingrating

99

1865 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2387 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3717 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

250 gramów

2 sztuki

800 gramów

3 sztuki

70 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Do głębokiego garnka wysmarowanego Ramą włóż posiekaną cebulę, czosnek i lekko zarumień.

Faszerowane muszle - Krok 1

Krok 2

Dodaj zmielone mięso i smaż do czasu, aż mięso zacznie się ścinać.

Faszerowane muszle - Krok 2

Krok 3

Pomidory z puszki wymieszaj z przyprawą Lasagne Knorr i dodaj do mięsa. Dołóż również pokrojone suszone pomidory. Duś na małym ogniu ok. 30 minut.

Faszerowane muszle - Krok 3

Krok 4

Muszle makaronowe obgotuj w wodzie oraz rozgrzej piekarnik do temperatury 200C.

Faszerowane muszle - Krok 4

Krok 5

Na dnie naczynia żaroodpornego rozłóż trochę sosu. Pozostałą ilością nafaszeruj muszle i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Naczynie przykryj i wstaw do nagrzanego na 180 stopni C piekarnika i piecz około 20 minut.

Faszerowane muszle - Krok 5
7

Opinie o przepisie

  • Gosia Dupa

    Gosia Dupa

    super pyszna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • ANETA PRENETA

    ANETA PRENETA

    pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jadwiga Solicka

    Jadwiga Solicka

    bardzo smaczne danie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jadwiga Dziwisz Vel Tarnowska

    Jadwiga Dziwisz Vel Tarnowska

    Witam. czy mogą to jeść chorzy na cukrzycę

    Odpowiedz Odpowiedz
  • jagoda.2009@wp.pl kołodziej

    jagoda.2009@wp.pl kołodziej

    dobre

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Winiecki

    Teresa Winiecki

    ok

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogumiła Ozga

    Bogumiła Ozga

    daniel super

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowane muszle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowane muszle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowane muszle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowane muszle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowane muszle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowane muszle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowane muszle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Naturalnie smaczne Lasagne Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Naturalnie smaczne Lasagne Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Faszerowane muszleFaszerowane muszle

mgr Katarzyna Diuwe z portalu dodietetyka.pl: Lubisz makaron? Nie musisz z niego zrezygnować, odżywiając się zdrowo i dietetycznie. Zadbaj tylko o to, by łączyć go z odpowiednimi dodatkami. Wybierz także dobrej jakości produkt – najlepiej makaron z pszenicy durum. Dobrym sposobem na dietetyczny obiad są nadziewane makaronowe muszle. Przygotuj do nich mięsno-warzywny sos. Sięgnij po mielone mięso z piersi indyka – jest chude i lekkostrawne, a przy tym smaczne i łatwe w przyrządzeniu. Podsmaż je lekko, a następnie połącz z pomidorami z puszki i naturalnymi przyprawami. Wybierz pomidory pelati, czyli pozbawione skórek. Użyj także suszonych pomidorów bez zalewy. Są delikatnie słodkie i dobrze podkreślą smak potrawy. Duś wszystko razem przez chwilę, aż zgęstnieje. Tak przygotowany sos pomidorowy jest bardzo zdrowy – pomidory jako jedne z niewielu warzyw stają się bardziej wartościowe po obróbce termicznej. Muszle makaronowe podgotuj delikatnie, a następnie przełóż do żaroodpornego naczynia, nadziej farszem pomidorowo-mięsnym i zapiecz. Świetnie sprawdzą się na obiad.