Fuczki - bieszczadzkie placki
NOWY PRZEPIS
łatwe
67 osób zapisało

Składniki
200 gramów
1 sztuka
1 łyżeczka
1 sztuka
170 gramów
0.5 szklanki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
40 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę odciśnij w na nadmiaru soku i drobno posiekaj.

Krok 2
Mleko, jajko, mąkę i sól dokładnie wymieszaj w dużej misce.

Krok 3
Dodaj kapustę, dopraw przyprawami i ponownie wymieszaj.

Krok 4
Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju i nakładając łyżką uformuj z ciasta niewielkie placuszki.

Krok 5
Smaż z każdej strony ok. 3 min aż będą rumiane.


Dobra rada:
Przy zakupie kapusty zwróć uwagę na jej kolor i zapach, biały kolor i brak wyczuwalnego zapachu octu gwarantuje dobrą jakość.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej