Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal
105 przepisów - 21 dni
Grillowana pierś z kurczaka z dynią, serem feta i świeżą kolendrą
łatwe
196 osób zapisało

Składniki
4 sztuki
3 łyżki
200 gramów
50 gramów
0.5 pęczka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dynię obierz ze skóry, zawiń w aluminiową folię i upiecz do miękkości. Po tym czasie dynię pokrój w niedużą kostkę.

Krok 2
Kolendrę oraz ser pokrój drobno, dodaj do dyni i dopraw do smaku. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Krok 3
Piersi natnij wzdłuż tak, aby powstały kieszonki. Napełnij je przygotowanym farszem i zepnij wykałaczkami.

Krok 4
Przygotowane piersi posyp przyprawą Knorr, skrop oliwą i smaż na rozgrzanej patelni grillowej po 4 minuty z każdej strony. Przed podaniem każdą z piersi przekrój w poprzek pod skosem dzięki temu będą się ładnie prezentować na talerzu.


Dobra rada:
Tak przygotowane faszerowane piersi możesz przygotować również na tradycyjnym grillu.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Grillowana pierś z kurczaka z dynią, serem feta i świeżą kolendrą
Danie sugerowane w tym przepisie jest bardzo uniwersalne – sprawdzi się na spotkaniu przy grillu, ale również przygotowane na patelni grillowej zachowa swój wyrazisty aromat. Łączą się w nim ziołowe smaki kolendry, charakterystyczny ser feta oraz delikatny kurczak i kremowa dynia. Zacznij od wyboru tej ostatniej – odpowiednia będzie hokkaido, która ma twardą skórkę (nie trzeba jej obierać) i nie rozpadnie się podczas pieczenia. Piecz ją w piekarniku do momentu uzyskania pożądanej miękkości, pokrój na mniejsze kawałki i przełóż do miski. Dodaj do niej kolendrę oraz ser, dopraw pieprzem i dokładnie wymieszaj, a następnie przygotuj kurczaka. Mięso natnij wzdłuż – tak, aby powstały kieszonki, napełnij je wyrazistym dyniowym farszem i zepnij wykałaczkami. Smak potrawy uzupełnisz dodatkiem mieszanki przypraw oraz oliwy. Teraz wystarczy tylko usmażyć mięso na grillu lub specjalnej patelni. Jako dodatek świetnie sprawdzą się pieczone ziemniaki lub purée z zielonego groszku. Mamy nadzieję, że grillowanie z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością! Smacznego!