Grzanki z pastą tuńczykową

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

25

197 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

162 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

410 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

1 łyżka

0

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tuńczyka odcedź, dodaj majonez, koncentrat pomidorowy i zmiksuj lub rozetrzyj widelcem.

Grzanki z pastą tuńczykową - Krok 1

Krok 2

Kromki chleba posmaruj margaryną i zrób grzanki na patelni lub w piekarniku.

Grzanki z pastą tuńczykową - Krok 2

Krok 3

Każdą grzankę przekrój na pół, np. na trójkąty i posmaruj pastą z tuńczyka.

Grzanki z pastą tuńczykową - Krok 3

Krok 4

Gotowe kanapeczki układaj na liściach sałaty i podawaj z cząstką cytryny.

Grzanki z pastą tuńczykową - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Kanapki możesz udekorować świeżym koperkiem i kaparami.

1

Opinie o przepisie

  • barbara ciechowicz

    barbara ciechowicz

    bardzo smaczna

    Odpowiedz Odpowiedz

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej