Grzanki z pastą tuńczykową

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

25

200 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

162 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

410 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tuńczyka odcedź, dodaj majonez, koncentrat pomidorowy i zmiksuj lub rozetrzyj widelcem.

Grzanki z pastą tuńczykową - Krok 1

Krok 2

Kromki chleba posmaruj margaryną i zrób grzanki na patelni lub w piekarniku.

Grzanki z pastą tuńczykową - Krok 2

Krok 3

Każdą grzankę przekrój na pół, np. na trójkąty i posmaruj pastą z tuńczyka.

Grzanki z pastą tuńczykową - Krok 3

Krok 4

Gotowe kanapeczki układaj na liściach sałaty i podawaj z cząstką cytryny.

Grzanki z pastą tuńczykową - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Kanapki możesz udekorować świeżym koperkiem i kaparami.

1

Opinie o przepisie

  • barbara ciechowicz

    barbara ciechowicz , 17.08.2017

    bardzo smaczna

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzanki z pastą tuńczykową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzanki z pastą tuńczykową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzanki z pastą tuńczykową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzanki z pastą tuńczykową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzanki z pastą tuńczykową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzanki z pastą tuńczykową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzanki z pastą tuńczykową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej