
Składniki
500 gramów
2 opakowania
6 sztuk
500 gramów
2 łyżki
1 litr
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj i oczyść z błon mięso, następnie pokrój w paski ok 4 cm.
Krok 2
Mięso podsmaż na pateln na rumiano, następnie przełóż do garnka , zalej wodą i duś do miękkości.
Krok 3
Cebule pokrój w piórka, pieczarki podziel na ćwiartki i podsmaż.
Krok 4
Do mięsa dodaj warzywa oraz Fix Knorr, duś 10 min.
Krok 5
Gulasz podawaj z pieczywem posypany natką pietruszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej