Gulasz wołowy a la strogonow przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz wołowy a la strogonow

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 opakowania

6 sztuk

500 gramów

2 łyżki

1 litr

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj i oczyść z błon mięso, następnie pokrój w paski ok 4 cm.

Krok 2

Mięso podsmaż na pateln na rumiano, następnie przełóż do garnka , zalej wodą i duś do miękkości.

Krok 3

Cebule pokrój w piórka, pieczarki podziel na ćwiartki i podsmaż.

Krok 4

Do mięsa dodaj warzywa oraz Fix Knorr, duś 10 min.

Krok 5

Gulasz podawaj z pieczywem posypany natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz wołowy a la strogonow - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz wołowy a la strogonow - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz wołowy a la strogonow - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz wołowy a la strogonow - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz wołowy a la strogonow - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz wołowy a la strogonow - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz wołowy a la strogonow - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz wołowy a la strogonow - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej