Gulasz z wołowymi kiełbaskami i bakłażanem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z wołowymi kiełbaskami i bakłażanem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
61 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

59 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

400 mililitrów

2 sztuki

100 gramów

50 mililitrów

1 łyżeczka

30 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój bakłażana w dużą kostkę, posyp solą i odstaw na 30 minut, po czym wytrzyj do sucha papierowym ręcznikiem.

Krok 2

Rozgrzej olej na patelni i smaż na nim pokrojoną w kostkę cebulę i bakłażana przez 10 minut.

Krok 3

Dodaj na patelnię wołowe kiełbaski i smaż, aż będą lekko brązowe.

Krok 4

W 400 mililitrach gorącej wody rozpuść Gulasz węgierski Knorr, koncentrat pomidorowy i wymieszaj otrzymany sos z winem.

Krok 5

Dodaj sos do kiełbasek i duś na wolnym ogniu przez 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z wołowymi kiełbaskami i bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z wołowymi kiełbaskami i bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z wołowymi kiełbaskami i bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z wołowymi kiełbaskami i bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z wołowymi kiełbaskami i bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z wołowymi kiełbaskami i bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z wołowymi kiełbaskami i bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z wołowymi kiełbaskami i bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej