Gulasz z dyni - wegetariański: z dynią hokkaido | Przepisy.pl pixel

Gulasz z dyni

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

40

heart
127 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

490 osób wydrukowało

Pobierz pdf

661 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

10 gramów

200 mililitrów

200 mililitrów

3 łyżki

1 opakowanie

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię obierz i pokrój w grubą kostkę około 2x2 cm. Pokrój cebulę w drobną kostkę, posiekaj natkę kolendry, imbir obierz i zetrzyj na drobnej tarce.

Krok 2

W garnku na rozgrzanej oliwie podsmaż cebulę, dodaj czerwone curry, starty imbir, mleko kokosowe, pomidory pelati i Knorr Naturalnie smaczne - Gulasz. Wszytko razem dokładnie wymieszaj, zagotuj, dodaj dynię. Gulasz gotuj na wolnym ogniu, około 15 minut pod przykryciem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Gulasz podawaj z limonką i posiekaną natką kolendry.

1

Opinie o przepisie

  • magdalena kaczmarek

    magdalena kaczmarek , 25.09.2023

    Świetny przepis jesienny, a co najważniejsze bardzo szybki w przygotowaniu. Muszę zrobić z curry bo robiłam podobny ale bez tej pasty. :-)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z dyni - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz z dyniGulasz z dyni

Gorący, aromatyczny i delikatnie pikantny gulasz z dyni to smaczna propozycja z repertuaru kuchni wegetariańskiej, która sprawdzi się zarówno jako obiad, jak i kolacja. Dzięki dodatkowi mleka kokosowego, curry oraz imbiru potrawa przywodzi na myśl orientalne smaki. Możesz ją podawać jako samodzielne wegetariańskie danie, ale dobrze będą z nią współgrały także dodatki w postaci kaszy jaglanej, ryżu czy też makaronu ryżowego albo razowego. Całość posyp posiekaną kolendrą, szczypiorkiem lub natką pietruszki. Do dekoracji wykorzystaj kwaśną śmietanę, robiąc z niej niewielkiego kleksa na wierzchu gulaszu. Jeśli masz ochotę na ciepły lunch w pracy, zapakuj danie do szczelnego pojemnika i odgrzej w przerwie. Jedz z chrupiącą bagietką lub ciemną pełnoziarnistą bułką. Co ważne, odgrzewanie nie zaszkodzi gulaszowi, nabierze on jeszcze bardziej wyrazistego smaku. Pamiętaj jednak, by nie powtarzać tej czynności zbyt wiele razy, aby warzywa się nie rozgotowały. Sprawdź nasz przepis i zobacz, jak przyrządzić dynię w egzotycznej odsłonie!