
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
10 gramów
200 mililitrów
200 mililitrów
3 łyżki
1 opakowanie
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dynię obierz i pokrój w grubą kostkę około 2x2 cm. Pokrój cebulę w drobną kostkę, posiekaj natkę kolendry, imbir obierz i zetrzyj na drobnej tarce.
Krok 2
W garnku na rozgrzanej oliwie podsmaż cebulę, dodaj czerwone curry, starty imbir, mleko kokosowe, pomidory pelati i Knorr Naturalnie smaczne - Gulasz. Wszytko razem dokładnie wymieszaj, zagotuj, dodaj dynię. Gulasz gotuj na wolnym ogniu, około 15 minut pod przykryciem.

Dobra rada:
Gulasz podawaj z limonką i posiekaną natką kolendry.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gulasz z dyni
Gorący, aromatyczny i delikatnie pikantny gulasz z dyni to smaczna propozycja z repertuaru kuchni wegetariańskiej, która sprawdzi się zarówno jako obiad, jak i kolacja. Dzięki dodatkowi mleka kokosowego, curry oraz imbiru potrawa przywodzi na myśl orientalne smaki. Możesz ją podawać jako samodzielne wegetariańskie danie, ale dobrze będą z nią współgrały także dodatki w postaci kaszy jaglanej, ryżu czy też makaronu ryżowego albo razowego. Całość posyp posiekaną kolendrą, szczypiorkiem lub natką pietruszki. Do dekoracji wykorzystaj kwaśną śmietanę, robiąc z niej niewielkiego kleksa na wierzchu gulaszu. Jeśli masz ochotę na ciepły lunch w pracy, zapakuj danie do szczelnego pojemnika i odgrzej w przerwie. Jedz z chrupiącą bagietką lub ciemną pełnoziarnistą bułką. Co ważne, odgrzewanie nie zaszkodzi gulaszowi, nabierze on jeszcze bardziej wyrazistego smaku. Pamiętaj jednak, by nie powtarzać tej czynności zbyt wiele razy, aby warzywa się nie rozgotowały. Sprawdź nasz przepis i zobacz, jak przyrządzić dynię w egzotycznej odsłonie!