Jesienna pokusa z rosą

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

129

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 kilogram

2 opakowania

250 gramów

8 sztuk

6 sztuk

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Twaróg: zemleć margarynę Kasię , 200 g cukru i cukier waniliowy utrzeć w osobnym naczyniu na krem

Krok 2

Ucierając, dodawać po 1 żółtku i części twarogu. Ucierać, aż składniki się połączą i masa będzie puszysta.

Krok 3

Białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodając pozostałe 50 g cukru.

Krok 4

Pianę wmieszać do masy serowej razem z budyniem. Można dodać ulubiony aromat.

Krok 5

Wyłożyć na blachę masę serową.

Krok 6

Piec około 50 - 60 minut w temperaturze 170°C.

Krok 7

Na 10 minut przed końcem pieczenia wyłożyć pianę na ciasto, rozsmarować i zapiec.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jesienna  pokusa  z  rosą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jesienna  pokusa  z  rosą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jesienna  pokusa  z  rosą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jesienna  pokusa  z  rosą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jesienna  pokusa  z  rosą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jesienna  pokusa  z  rosą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jesienna  pokusa  z  rosą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sernik Oreo
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej