Kolorowiec

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

4 szklanki

1 szklanka

4 łyżki

2 łyżeczki

2 sztuki

masa pomarańczowa:

2 opakowania

2 opakowania

masa zielona:

2 opakowania

2 opakowania

masa żółta:

2 opakowania

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: z podanych składników zrobić ciasto, podzielić je na 4 części i upiec 4 placki w jednakowych foremkach w temp.180 przez 20 minut. Wyjąć placki jeszcze ciepłe.

Krok 2

Masa pomarańczowa: jedną butelkę soku zagotować, w drugiej rozpuścić budynie. Dodać do gotującego się soku, ugotować budyń. Jeszcze ciepłą masę wylać na placek i przykryć kolejnym płatem ciasta.

Krok 3

Tak samo postąpić z następnymi masami. Na wierzch ciasta wylać polewę czekoladową. Ciasto odstawić w chłodne miejsce do zastygnięcia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
ciasto z owocami i bezą
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej