Kolorowiec

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

248

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 sztuki

2 łyżeczki

4 szklanki

4 łyżki

masa pomarańczowa:

2 opakowania

2 opakowania

masa zielona:

2 opakowania

masa żółta:

2 opakowania

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: z podanych składników zrobić ciasto, podzielić je na 4 części i upiec 4 placki w jednakowych foremkach w temp.180 przez 20 minut. Wyjąć placki jeszcze ciepłe.

Krok 2

Masa pomarańczowa: jedną butelkę soku zagotować, w drugiej rozpuścić budynie. Dodać do gotującego się soku, ugotować budyń. Jeszcze ciepłą masę wylać na placek i przykryć kolejnym płatem ciasta.

Krok 3

Tak samo postąpić z następnymi masami. Na wierzch ciasta wylać polewę czekoladową. Ciasto odstawić w chłodne miejsce do zastygnięcia.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej