
Składniki
4 sztuki
2 sztuki
1 łyżeczka
200 gramów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 łyżki
24 sztuki
2 łyżeczki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj, pomidory drobno pokrój.
Krok 2
Przygotuj sos pomidorowy.
Krok 3
Obierz krewetki, zostawiając pancerzyki tylko na ogonkach, a następnie usuń żyłki.
Krok 4
Na patelni podgrzej oliwę, dodaj krewetki, cebulkę, skórkę cytrynową i pieprz cytrynowy. Podgrzewaj mieszając, aż krewetki zmienią kolor.
Krok 5
Dodaj sos pomidorowy, zioła i pomidory. Mieszaj, aż wszystko się podgrzeje. Posyp serem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej