Kubuś

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

4 sztuki

1 szklanka

8 łyżek

0.5 szklanki

2 łyżeczki

1 szklanka

8 łyżek

ponadto:

2 łyżki

1 sztuka

2 opakowania

3 łyżki

0.5 litra

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

BISZKOPT: Żółtka utrzeć z cukrem, dodać olej, wodę, obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia.

Krok 2

Na koniec dodać ubitą pianę z białek, delikatnie wymieszać i upiec.

Krok 3

Ugotować budynie na Kubusiu (zgodnie z przepisem na opakowaniu po budyniu).

Krok 4

Ciepły budyń wylać na biszkopt.

Krok 5

Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem i na koniec wlać chłodną żelatynę, wymieszać.

Krok 6

Całość wylać na wystudzony budyń. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej