Kubuś

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

4 sztuki

1 szklanka

0.5 szklanki

1 szklanka

8 łyżek

8 łyżek

2 łyżeczki

ponadto:

1 sztuka

2 opakowania

3 łyżki

2 łyżki

0.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

BISZKOPT: Żółtka utrzeć z cukrem, dodać olej, wodę, obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia.

Krok 2

Na koniec dodać ubitą pianę z białek, delikatnie wymieszać i upiec.

Krok 3

Ugotować budynie na Kubusiu (zgodnie z przepisem na opakowaniu po budyniu).

Krok 4

Ciepły budyń wylać na biszkopt.

Krok 5

Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem i na koniec wlać chłodną żelatynę, wymieszać.

Krok 6

Całość wylać na wystudzony budyń. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kubuś - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kubuś - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kubuś - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kubuś - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kubuś - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kubuś - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kubuś - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Miętusek
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej